Συμμετοχή του σχολείου μας στο 13ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

4862d458 9bdc 4587 b64f 7267511049da

Το Ε2 τμήμα του σχολείου μας συμμετείχε στο 13ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Ένα φεστιβάλ στο οποίο  συμμετέχουν μαθητές από τους  νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου .

Οι μαθητές κατασκευάζουν ένα project, το παρουσιάζουν στους υπόλοιπους συμμετέχοντες αλλά και παρακολουθούν τις δημιουργίες των άλλων. Εδώ ,το ταξίδι της δημιουργίας έχει τη μεγαλύτερη αξία. Η Συνεργασία, η μάθηση η γνώση είναι μερικά από τα θετικά που αποκομίζουν οι μαθητές. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι μαθητές μαθαίνουν να εκθέτουν τον εαυτό τους στο κοινό και η συνεύρεση με τους υπόλοιπους μαθητές, τους δίνει τη δυνατότητα της ανταλλαγής απόψεων και γνώσεων καθώς επίσης ενισχύει την κοινωνικοποίησή τους.

Οι δικοί μας μαθητές δημιούργησαν ένα διαδραστικό Ρομπότ, ένα περίεργο ρομπότ τον Πιρέρ, που μιλάει… λόγω της περιέργειας του να κάνει ερωτήσεις όταν ακουμπήσεις κάποια σημεία επάνω του. Τα σημεία αυτά, οι μαθητές μας τα έχουν συνδέσει  στον υπολογιστή μέσω μίας ειδικής συσκευής (Makey Makey) ώστε να τον ‘ζωντανέψουν’. Τον προγραμμάτισαν ώστε όταν τον ακουμπάει κάποιος στα συνδεδεμένα σημεία, να κάνει ερωτήσεις και να περιμένει απαντήσεις. Οι ερωτήσεις γίνονται με τις φωνές των παιδιών, που ηχογραφήθηκαν. Στο τέλος όταν κάποιος πατήσει τη διεπαφή που βρίσκεται στο κεφάλι του ρομπότ, εμφανίζει τις απαντήσεις που έδωσε ο χρήστης.

Δείτε το έργο των μαθητών

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, που ανταποκρίθηκαν επάξια στις απαιτήσεις του Φεστιβάλ. Ανέλαβαν υπέροχα την επίδειξη του έργου τους σε όλους του ενδιαφερόμενους του φεστιβάλ, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Παρουσίασαν με μεγάλη άνεση και ευχέρεια το έργο τους και πήραν τα εύσημα από όλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές εγγράφηκαν να παρακολουθήσουν ένα εργαστήριο προγραμματισμού που διεξαγόταν στον  χώρο του φεστιβάλ και ο εκπαιδευτικός που πραγματοποίησε το εργαστήριο, μας συνεχάρη για τους μαθητές μας. Για το ήθος τους, την  ευγένειά τους και φυσικά στην ανταπόκριση τους στις απαιτήσεις του εργαστηρίου.

Δείτε και την παρουσίαση στο φεστιβαλ:

 

Μπράβο παιδιά, σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *