Η ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ε2 ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να δείτε ένα κομμάτι του παρελθόντος από μια άλλη διάσταση; Να κινηθείτε γύρω του ακόμα και να περάσετε από πάνω του; Και όχι μόνο αυτό, αλλά και να βρείτε πληροφορίες και υλικό επιλέγοντάς το;Σας φαίνονται όλα αυτά παράξενα, ίσως και λίγο τρελά; Για μας πάντως όχι. Στο Ε2 τμήμα του 20ου και 56ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου αντί να πάμε στην Κωνσταντινούπολη της εποχής του Βυζαντίου, φέραμε την Κωνσταντινούπολη στην τάξη μας και την πήραμε μαζί μας για να σας την παρουσιάσουμε!

Η αρχή ήταν μια παράξενη ιδέα της κυρίας Ουρανίας και του κύριου Ιάκωβου. Αντί να διαβάζουμε μόνο για την Κωνσταντινούπολη στην Ιστορία, γιατί να μην την φτιάξουμε;

Με σύγχρονα υλικά βέβαια. Αντί για πέτρες, τούβλα και σφυριά χρησιμοποιήσαμε τρισδιάστατα μοντέλα και ψηφιακά εργαλεία. Όσο “χτίζαμε” το έργο μας τόσο εκτιμούσαμε τον κόπο και τη δουλειά των πραγματικών μαστόρων που έκτισαν την Πόλη.

Ζωγραφίσαμε ένα χάρτη της Κωνσταντινούπολης και πάνω του τοποθετήσαμε τα Τείχη, το Υδραγωγείο, τον Ιππόδρομο, το Μέγα Παλάτι και την Αγία Σοφία. Με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας όλα αυτά “ζωντανεύουν” και εμφανίζονται μπροστά μας. Πατώντας πάνω στα ονόματα εμφανίζονται πληροφορίες για τα αξιοθέατα.

Αν διαθέτετε iPhone ή iPad, μπορείτε να σκανάρετε τον κωδικό QR και να δείτε την εργασία σε περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας.

Ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει. Εμείς δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και απολαύσαμε κάθε κομμάτι της εργασίας μας!

Καλώς ήρθατε στην Πέμπτη Διάσταση!

Snap 2023 05 11 at 12.48.38

Snap 2023 05 11 at 12.45.32