10η Δεκεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

10 12Η 10η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ημέρα για να γιορτάσουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία, το φύλο ή οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σηματοδοτεί την επέτειο της υιοθέτησης της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 10 Δεκεμβρίου 1948. Η Διακήρυξη αποτελεί μια καθολική διακήρυξη των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο, τη γλώσσα, τη θρησκεία, την εθνική ή κοινωνική προέλευση, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι μια σημαντική ημέρα για να γιορτάσουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Είναι επίσης μια ευκαιρία να αναλάβουμε δράση για την προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα που έχουν σημειωθεί στην προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τις προκλήσεις που παραμένουν και να δεσμευτούμε να εργαστούμε για την επίτευξη μιας πιο δικαιότερης και πιο ισότιμης κοινωνίας για όλους.

Μερικά πράγματα που μπορoύμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι:
1. Να μάθουμε περισσότερα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Να διαβάσουμε για τα θεμελιώδη δικαιώματα που ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους και πώς μπορούν να παραβιάζονται.
2. Να ενημερώσουμε τους άλλους για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Να μιλήσουμε με φίλους, οικογένεια, συναδέλφους και κυρίως με τους μαθητές μας για τη σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.