Διδακτική επίσκεψη του 2ου ΕΠΑΛ/ 1ο Ε.Κ. Κομοτηνής στο Γ. Ν. Ξάνθης

eik1Την Τετάρτη 18-10-2023 η Γ΄τάξη της ειδικότητας “Ιατρικού και Βιολογικού Εργαστηρίού” του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας, του 2ου ΕΠΑΛ/ 1ου Ε.Κ. Κομοτηνής, συνοδευόμενο από τις εκπαιδευτικούς του Τομέα, κ. Λεοντίδου Βασιλική (ΠΕ 87.01) και κ. Κιργιαλάνη Κυριακούλα (ΠΕ87.09/ ΠΕ70) επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Βιοπαθολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων της  Μικροβιολογίας ΙΙ και της Κλινικής Βιοχημείας (Εργαστηριακό Μέρος).
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να μάθουν οι μαθητές/τριες της ειδικότητας Γ/ΙΕ πώς λειτουργεί το μικριοβιολογικό εργαστήριο . Τους μαθητές υποδέχτηκε και ενημέρωσε στο τμήμα Βιοπαθολογίας, η Διευθύντρια κ. Μηδιούρα Τριανταφυλλιά και το προσωπικό του τμήματος. Αρχικά έγινε μια εισαγωγική παρουσίαση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), όπως αυτό λειτουργεί στην Ελλάδα, με τη θέση που κατέχουν τα μικροβιολογικά εργαστήρια. Ακολούθησε η καταγραφή των διαδικασιών, του απαραίτητου εξοπλlab1ισμού, των εργαστηριακών εξετάσεων και του προσωπικού, που εργάζεται σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο.

Κρίθηκε απαραίτητο να αναφερθούν διεξοδικά θέματα προστασίας και ασφάλειας.
Καθ ’όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να ρωτήσουν, να μάθουν και να πάρουν απαντήσεις σε όλες τις απορίες τους.
Καθηγητές και μαθητές ευχαριστούμε θερμά για την ενδελεχή ενημέρωση που μας παρείχαν.

lab

Στη συνέχεια και πριν αφήσουμε την ‘’παραμυθένια Παλιά Πόλη, τη διατηρητέα’’, όπως  περιέγραφε τη γενέτειρά του ο Μάνος Χατζιδάκις στο αυτοβιογραφικό του κείμενο, επισκεφτήκαμε την οικία που γεννήθηκε κι έζησε τα πρώτα του χρόνια ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης.

Ένας πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης , με τις αναπαραστάσεις που έχουν φανεί σε όλο τους το μεγαλείο και τις εξαιρετικές τοιχογραφίες. Και με όχημα τις νότες του επιστρέψαμε…

eik2