Πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων 1ου Ε.Κ. Άμφισσας με θέμα “Δημιουργία ταινιών μικρού μήκους με εργαστηριακές δραστηριότητες”

26 Αυγούστου, 2021 clalas99

 Κατά το σχολικό έτος 2020-2021 το 1ο Ε.Κ. Άμφισσας υλοποίησε το πολιτιστικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα “Δημιουργία ταινιών μικρού μήκους με εργαστηριακές δραστηριότητες”, με συμμετοχή μαθητών από τους τομείς Πληροφορικής και Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού ΕΠΑ.Λ. και 1ου Ε.Κ. Άμφισσας, υπό την εποπτεία τριών υπευθύνων εκπαιδευτικών. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για την υλοποίησή του περιλάμβανε συνεργατική μάθηση σε ομάδες με χρήση Τ.Π.Ε. και η διάρκειά του ήταν 6 μήνες. Στη συνέχεια ακολουθούν στοιχεία για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Κύριο θέμα: Κατασκευή ολοκληρωμένων ταινιών μικρού μήκους με βάση τις εργαστηριακές δραστηριότητες των μαθητών/-τριών με χρήση κατάλληλων λογισμικών και δημοσίευσή τους σε Web 2.0 πλατφόρμες.

Παιδαγωγικοί στόχοι:

-Να κατανοήσουν οι μαθητές/-τριες τη θεωρία που αφορά την επεξεργασία βίντεο μέσω υπολογιστή.

– Να κατανοήσουν οι μαθητές/-τριες τις έννοιες της πνευματικής ιδιοκτησίας και των προσωπικών δεδομένων.

-Να υλοποιήσουν οι μαθητές/-τριες εργαστηριακές δραστηριότητες με σωστές λήψεις.

-Να επεξεργαστούν οι μαθητές/-τριες βίντεο με χρήση κατάλληλων λογισμικών.

-Να εμπλακούν οι μαθητές/-τριες σε ένα έργο κατασκευής ολοκληρωμένων ταινιών μικρού μήκους.

Πεδία σύνδεσης: Σύνδεση με το μάθημα «Εγκατάσταση, Διαχείριση και Συντήρηση Υπολογιστικών Συστημάτων» της Γ’ τάξης της ειδικότητας «Τεχνικός Υπολογιστών Η/Υ και Δικτύων Η/Υ» τομέα «Πληροφορικής» του ΕΠΑ.Λ. και 1ου Ε.Κ. Άμφισσας. Επίσης, σύνδεση με τα μαθήματα «Ηλεκτροτεχνία», «Αυτοματισμοί, Αισθητήρες» και «Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις και Ηλεκτρολογικό Σχέδιο» της Β’ τάξης του τομέα «Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού» του ΕΠΑ.Λ. και 1ου ΕΚ Άμφισσας.

Δραστηριότητες: Συζήτηση σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής. Εισαγωγή στην θεωρία επεξεργασίας βίντεο. Εύρεση κατάλληλων λογισμικών επεξεργασίας βίντεο. Πειραματισμός με αυτά. Επιλογή του πιο κατάλληλου. Συζήτηση θεμάτων πνευματικών δικαιωμάτων και προσωπικών δεδομένων. Λήψεις βίντεο από εργαστηριακές μαθητικές δραστηριότητες. Επίλυση προβλημάτων συμβατότητας και μεταφοράς σε Η/Υ των αρχείων λήψης. Επεξεργασία βίντεο και παραγωγή ολοκληρωμένων ταινιών μικρού μήκους. Αποτίμηση.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε ημερίδα του τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Φωκίδας.

 

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  1ο Ε.Κ. Άμφισσας ,Δ.Δ.Ε. Ν. Φωκίδας ,Δραστηριότητες ,Εκπαιδευτικά Προγράμματα ,Εκπαιδευτικοί ,ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας ,Μαθητές/Μαθήτριες ,Σχολικές δραστηριότητες ,Τ.Π.Ε. .

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.


MITOS

mitos

Κατηγορίες


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση