Ήδη σε λειτουργία η πλατφόρμα δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς

13 Ιανουαρίου, 2021 clalas99

Τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου COVID-19 εξασφάλισαν για την εκπαιδευτική κοινότητα τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας. Εκπαιδευτικοί έχουν ξεκινήσει ήδη να δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό, μέσω της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς https://edu.testing.gov.gr/, ενώ έχουν προγραμματιστεί και τα πρώτα ραντεβού για αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Η σύμπραξη των τεσσάρων Υπουργείων στοχεύει στην ευρύτερη παρακολούθηση της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα και την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης  στο σχολικό περιβάλλον. Εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτών επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο για τον νέο κορωνοϊό, να καταθέσουν αίτηση στην πλατφόρμα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των εθελοντών θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην εν λόγω πλατφόρμα.

(Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο του Υ.ΠΑΙ.Θ., https://www.minedu.gov.gr/, 7-1-2021)

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Covid-19 ,Εκπαιδευτικοί ,Ενημέρωση ,Υγεία ,Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) ,Υπουργείο Υγείας ,Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης .

Αφήστε μια απάντηση


MITOS

mitos

Κατηγορίες


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση