Ημερίδα: Η πρόκληση της ίδρυσης Ειδικού Γυμνασίου στη Φωκίδα

24 Σεπτεμβρίου, 2020 clalas99

Το Κ.Ε.Σ.Υ. Φωκίδας οργανώνει Ημερίδα με τίτλο: «Η πρόκληση της ίδρυσης Ειδικού Γυμνασίου στη Φωκίδα».

Η ημερίδα απευθύνεται στους γονείς και κηδεμόνες μαθητών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Φωκίδας και σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση αποτελεί κεντρικό άξονα της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής αλλά και της ευρωπαϊκής. Θεωρείται πλέον επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας κατάλληλων πλαισίων, όπως το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.), για την εκπαίδευση και υποστήριξη των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με βασική επιδίωξη  τον περιορισμό του αποκλεισμού, της περιθωριοποίησης και της σχολικής διαρροής.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη της αναγκαιότητας λειτουργίας ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. στη Φωκίδα, σχολικής μονάδας που θα ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην περιοχή.

Οι επιμέρους  στόχοι της ημερίδας προσδιορίζονται ως εξής:

  • η αναγνώριση της αναγκαιότητας λειτουργίας του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. στη Φωκίδα,
  • η παρουσίαση καλών εκπαιδευτικών πρακτικών και δράσεων άλλων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ., και
  • η ευαισθητοποίηση των γονέων-κηδεμόνων, των μαθητών/-τριών και των εκπαιδευτικών και η συμμετοχή τους σε δράσεις που άπτονται ζητημάτων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας (Κορδώνη 1, Πλατεία Ησαΐα) και  ώρες 17:00 μ.μ. – 20:30 μ.μ.

(Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο του Κ.Ε.Σ.Υ. Φωκίδας, https://blogs.sch.gr/kesyfok/, 23-9-2020)

Σημείωση: Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας στον ιστότοπο του Κ.Ε.Σ.Υ. Φωκίδας).

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γονείς ,Ειδική αγωγή ,Εκπαιδευτικοί ,ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Άμφισσας ,Ενημέρωση ,Ημερίδες ,Κέντρα Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) ,Μαθητές/Μαθήτριες ,Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας .

Αφήστε μια απάντηση


MITOS

mitos

Κατηγορίες


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση