1ο Ε.Κ. Άμφισσας: Ενημέρωση γονέων και μαθητών/μαθητριών για την εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση μέσα από την υπηρεσία Ηλεκτρονική Τάξη του Π.Σ.Δ.

3 Απριλίου, 2020 clalas99

Αγαπητοί γονείς και μαθητές/μαθήτριες,

σας ενημερώνουμε πως στα πλαίσια της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από το 1ο Ε.Κ. Άμφισσας έχουν ενεργοποιηθεί αρκετά εργαστηριακά μαθήματα στην Υπηρεσία της Ηλεκτρονικής Τάξης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (Π.Σ.Δ.).

Η πρόσβαση στα εργαστηριακά μαθήματα του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από την ιστοσελίδα https://eclass.sch.gr/, επιλέγοντας Αναζήτηση Μαθημάτων, Νομός Φωκίδος, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, 1ο ΣΕΚ ΑΜΦΙΣΣΑΣ (S166) και το μάθημα που μας ενδιαφέρει κάθε φορά.

Για να εκτελέσετε τις δραστηριότητες των παραπάνω μαθημάτων  για τα περισσότερα δεν χρειάζεται κάποια εγγραφή στις υπηρεσίες του Π.Σ.Δ., καθώς είναι ανοιχτά και προσβάσιμα στο κοινό, εκτός από κάποια που απαιτούν κωδικούς πρόσβασης. Οι κωδικοί, πάντως, θα σας χρειαστούν στην περίπτωση της σύγχρονης εκπαίδευσης, δηλαδή όταν προγραμματιστεί τηλεσυνάντηση εκπαιδευτικού με κάποιο τμήμα μαθητών/μαθητριών. Σε αυτήν την περίπτωση, θα σας αποσταλεί ένας υπερσύνδεσμος πρόσβασης σε εικονικό δωμάτιο εκπαίδευσης στο διαδίκτυο και προκειμένου να συμμετέχετε θα πρέπει να έχετε κωδικούς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.).  Μπορείτε να αποκτήσετε κωδικούς πρόσβασης στο Π.Σ.Δ. μελετώντας το ακόλουθο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.:  https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/39731_%CE%A0%CE%A3%CE%94.pdf, γνωρίζοντάς σας πως υπάρχει σχετική παράταση μέχρι 6-4-2020.

Σημειώνεται πως για τα θέματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μπορείτε να ενημερώνεστε από το ιστολόγιο του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας (https://blogs.sch.gr/1sekamfi/) [τον τελευταίο μήνα αναρτήσαμε αρκετά σχετικά άρθρα).

Για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο μπορείτε να μελετήσετε το ακόλουθο άρθρο του Υ.ΠΑΙ.Θ. στον υπερσύνδεσμο: https://www.minedu.gov.gr/news/44532-01-04-2020-diavivasi-enimerotikoy-ylikoy-sxetika-me-tin-asfali-ploigisi-sto-diadiktyo

Συγκεντρωτική ενημέρωση από το Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με τα θέματα της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μπορείτε να βρείτε στον υπερσύνδεσμο: https://www.minedu.gov.gr/anastoli-leitourgias-ekpaideftikon-monadon/44445-21-03-2020-odigies-gia-tin-eks-apostaseos-ekpaidefsi

Τέλος, θα πρέπει να είστε ενήμεροι/ενήμερες για θέματα που αφορούν την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, η οποία θα πραγματοποιείται αποκλειστικά για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, βάση της ενημέρωσης που παρέχεται στην σελίδα 6 του ακόλουθου εγγράφου του Υ.ΠΑΙ.Θ.: https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/DistLearningSyncInstructions_20200320_1.pdf.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  1ο Ε.Κ. Άμφισσας ,Ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ,Ασφάλεια στο διαδίκτυο ,Γονείς ,Εκπαιδευτική πύλη ,Εκπαιδευτικοί ,Ηλεκτρονική σχολική τάξη ,Ιστότοπος ,Μαθητές/Μαθήτριες ,Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.) ,Πληροφορική ,Προστασία Προσωπικών Δεδομένων ,Τ.Π.Ε. ,Τάξεις ,Τηλεκπαίδευση ,Τμήματα ,Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) ,Ψηφιακή ασφάλεια .

Αφήστε μια απάντηση


MITOS

mitos

Κατηγορίες


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση