Πολιτιστικό πρόγραμμα 1ου Ε.Κ. Άμφισσας σχολικού έτους 2018-2019

22 Αυγούστου, 2019 clalas99

Κατά το σχολικό έτος 2018-2019, το 1ο Ε.Κ. Άμφισσας υλοποίησε το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: “Διαδικτυακός μαθητικός διαγωνισμός φωτογραφίας και χαρτογράφηση τόπων με πολιτιστικό ενδιαφέρον στη Φωκίδα” σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Άμφισσας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ86-Πληροφορικής και μαθητές/μαθήτριες του τομέα Πληροφορικής ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας, εντάσσεται στη θεματολογία: (α) Εικόνα, φωτογραφία (β) Πολιτιστικά προγράμματα και ΤΠΕ, δημιουργία ιστοσελίδας με θέματα πολιτισμού, ψηφιακές αφηγήσεις, ψηφιακά παιχνίδια, ψηφιακή τέχνη (γ) Τοπική ιστορία, ιστορία και πολιτισμός, μυθολογία.

Πραγματοποιήθηκε προβολή της Φωκίδας μέσα από δυο δραστηριότητες κατασκευής των ακόλουθων εφαρμογών: (α) Διαδικτυακό μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας αξιοθέατων της Φωκίδας και (β) Πολυμεσική εφαρμογή διαδραστικού χάρτη με ξενάγηση σε αξιοθέατα του Δήμου Δελφών. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές αποτέλεσαν εκπαιδευτική παρέμβαση στο μάθημα «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ιστοτόπων» της Β τάξης τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας.

Παιδαγωγικοί στόχοι: (α) Να γνωρίσουν οι μαθητές/μαθήτριες τα αξιοθέατα της Φωκίδας. (β) Να κατανοήσουν οι μαθητές/μαθήτριες την τέχνη της φωτογραφίας. (γ) Να συμμετέχουν οι μαθητές/μαθήτριες σε έναν διαδικτυακό διαγωνισμό. (δ) Να σχεδιάζουν και να υλοποιήσουν οι μαθητές/μαθήτριες καινοτόμες δραστηριότητες στα πλαίσια εργαστηριακού  μαθήματός τους. (ε) Να αποκτήσουν οι μαθητές/μαθήτριες εμπειρία από την εργασία σε ένα έργο Πληροφορικής.

Η διάρκεια του έργου ήταν 6 μήνες και στα πλαίσιά του  πραγματοποιήθηκε ανάλυση και σχεδίαση εφαρμογών, εύρεση και εγκατάσταση σχετικών λογισμικών, διδακτικές επισκέψεις, εύρεση υλικού, προγραμματισμός, δοκιμή και οριστικοποίηση εφαρμογών, παρουσίαση αποτελεσμάτων σε εκδήλωση Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Φωκίδας στο Κ.Π.Ε. Φωκίδας και μέσω διαδικτύου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες που βραβεύθηκαν μέσα από το διαδικτυακό διαγωνισμό που διοργανώθηκε στον ιστότοπο του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας:

Βραβείο

Έπαινοι

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  1ο Ε.Κ. Άμφισσας ,Γυμνάσιο Άμφισσας ,Διαγωνισμοί ,Εκπαιδευτικά Προγράμματα ,Εκπαιδευτικές Επισκέψεις ,Εκπαιδευτικοί ,Ενημέρωση ,ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας ,Μαθητές/Μαθήτριες ,Πληροφορική ,Πολιτιστικά προγράμματα ,Σχολικές δραστηριότητες .

Αφήστε μια απάντηση


MITOS

mitos

Κατηγορίες


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση