Συμμετοχή του 1ου Ε.K. Άμφισσας σε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Ασφαλές Διαδίκτυο, ένα καλύτερο Διαδίκτυο!»

Την Πέμπτη 30 Απριλίου  2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο 1ο Ε.Κ. Άμφισσας τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε o Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων (Σ.Σ.Ν.) της Δ.Δ.Ε. Φωκίδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύο (saferinternet.gr) και του κόμβου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Η τηλεδιάσκεψη αυτή που διήρκεσε περίπου 2 ώρες, είχε θέμα «Ασφαλές Διαδίκτυο, ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» και συμμετείχαν οι μαθητές του Τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας.

Ομιλητές ήταν οι

  • κ. Γιώργος Κορμάς, Ιατρός, Υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και
  • κ. Άρης Λούβρης, καθηγητής Πληροφορικής, Επιμελητής κόμβου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης αυτής, οι συμμετέχοντες μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με τους κινδύνους του Διαδικτύου αλλά και τους κανόνες καλής συμπεριφοράς σε αυτό, ενώ συμμετείχαν και στο διάλογο που πραγματοποιήθηκε με τα θέματα που τους απασχολούν για το Διαδίκτυο.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σε Εργαστήριο Πληροφορικής του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας και υπεύθυνοι για την πραγματοποίησή της ήταν οι εκπαιδευτικοί του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας Μπουντόλος Δημήτριος, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ 19 Πληροφορικής και Ρέτσας Χρήστος, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ 19 Πληροφορικής

Η τηλεδιάσκεψη αυτή ήταν η 3η κατά σειρά τηλεδιάσκεψη αντίστοιχης θεματολογίας που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Ε.Κ. Άμφισσας την σχολική χρονιά 2014-2015. Είχαν προηγηθεί

  1. την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη για τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άμφισσας από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (δείτε την σχετική δημοσίευση εδώ) και
  2. την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη για τους μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (δείτε την σχετική δημοσίευση εδώ).
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση