Ημερολόγιο 2015 του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας με εικόνες και κείμενα του καλλιτέχνη Γιάννη Τσούνη

16 Μαρτίου, 2015 clalas99

tsounis

Για το ημερολόγιο εργάστηκαν οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑΛ / 1ου Ε.Κ. Άμφισσας στα πλαίσια του προγράμματος ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων της Ευρώπης «Το ημερολόγιο του σχολείου μου». Το φωτογραφικό υλικό και τα κείμενα προέρχονται από τον καλλιτέχνη Γιάννη Τσούνη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική χορηγία τού έργου του.

Βιογραφικό του καλλιτέχνη

Ο Γιάννης Τσούνης γεννήθηκε το 1961 στον Ελαιώνα Φωκίδας, όπου και έζησε τα παιδικά του χρόνια. Το ταλέντο του άρχισε να φαίνεται από πολύ νωρίς. Αυτοδίδακτος, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική για αρκετά χρόνια.
Το 1999 εγγράφεται στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Άμφισσας όπου και παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής υπό την καθοδήγηση των καθηγητών της σχολής Γιώργου Σκυλογιάννη και Αντριανής Βεντούρη.
Από το 2000 συμμετέχει ενεργά στις επιτροπές «Κατασκευής και Παρέλασης Αρμάτων» & «Η Νύχτα των Στοιχειών» του Δήμου Δελφών.
Το 2001 παρακολουθεί το σεμινάριο «Αρχαιομετρία και Αρχές Προληπτικής Συντήρησης Έργων Τέχνης και Μνημειακών Συνόλων» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό την επίβλεψη της συντηρήτριας έργων τέχνης και μνημειακών συνόλων Ελίζας Πολυχρονιάδου. Επιπλέον, το 2001 συμμετέχει στην ανατύπωση των ανθιβόλων και σχεδίων του Σπύρου Παπαλουκά στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας.
Με την πάροδο των ετών, οι καλλιτεχνικές του αναζητήσεις διευρύνθηκαν και ασχολήθηκε με την αγιογραφία, την προσωπογραφία και τη γλυπτική στον πωρόλιθο και το μάρμαρο.
Το 2010-2011 αναλαμβάνει την αγιογράφηση του ιδιωτικού ναού Αγ. Ειρήνης – Αγ. Αθανασίου.
Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε 2 ατομικές και 7 ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα του βρίσκονται στο Δήμο Δελφών, σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  1ο Ε.Κ. Άμφισσας ,eTwinning ,Άμφισσα ,Δραστηριότητες ,Ημερολόγιο ,Τομέας Πληροφορικής ΕΠΑΛ .

Αφήστε μια απάντηση


MITOS

mitos

Κατηγορίες


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση