Σεμινάριο για την αξιοποίηση τεχνικών ασύγχρονης και εξ αποστάσεως διδασκαλίας μέσα από το περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης Moodle

31 Οκτωβρίου, 2014 clalas99

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Άμφισσας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας και άλλες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με την υποστήριξη του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αχαΐας, προτίθεται να διοργανώσει σεμινάριο με θέμα «Αξιοποίηση τεχνικών ασύγχρονης και εξ αποστάσεως διδασκαλίας μέσα από το περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης Moodle».

Αντικείμενο και στόχοι του σεμιναρίου θα είναι:

  1. η εξοικείωση και η εξάσκηση των εκπαιδευτικών με μεθόδους και τεχνικές ασύγχρονης και εξ αποστάσεως διδασκαλίας, όπως είναι η κατασκευή ηλεκτρονικών μαθημάτων με το δημοφιλές περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης / διδασκαλίας Moodle
  2. η δημιουργία και χρήση απλών εκπαιδευτικών παιχνιδιών στη διδασκαλία
  3. η εκμάθηση και χρήση ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού γενικού σκοπού για ποικίλες εφαρμογές χρήσιμες για τους εκπαιδευτικούς, όπως είναι οι παρουσιάσεις, η επεξεργασία ήχου και εικόνας, κ.ά.
  4. η γνωριμία και χρήση ποικίλων διαδικτυακών εφαρμογών / εργαλείων που υποστηρίζονται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) και είναι διαθέσιμα στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, όπως είναι η δημιουργία ιστολογίου (blog), wiki, η κατασκευή ιστοσελίδων, γκαλερί φωτογραφιών, κ.ά.
  5. Η χρήση συνεργατικών εργαλείων.

Θα υλοποιηθεί με τη «μεικτή» μέθοδο διδασκαλίας, συνδυάζοντας 5 δια ζώσης εκπαιδευτικές συναντήσεις και 26 εβδομάδες εκπαίδευσης από απόσταση με χρήση υπολογιστή.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://e-learning.ilei.sch.gr/aitisi/2014 έως και 3/11/2014.

Περισσότερα εδώ και στην σχετική έγκρισή του.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  1ο Ε.Κ. Άμφισσας ,1ο Σ.Ε.Κ. Άμφισσας ,Εκπαιδευτικοί ,Σεμινάρια ,Τ.Π.Ε. .

Αφήστε μια απάντηση


MITOS

mitos

Κατηγορίες


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση