Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης και πολιτισμού των ΕΠΑΛ & 1ου ΣΕΚ Άμφισσας

17 Μαΐου, 2013 clalas99

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 14-5-2013 η εκδήλωση ενημέρωσης και πολιτισμού του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Άμφισσας και εν συνεχεία στην Πλατεία Κεχαγιά. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες μας που ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν, αλλά και να ψυχαγωγηθούν.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, υπήρξε ενημέρωση για τους τομείς και τις ειδικότητες του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας. Υπήρξαν ομιλίες από το διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας και το διευθυντή του 1ου Σ.Ε.Κ. Άμφισσας. Ενώ στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρουσίασαν τους τομείς Μηχανολογίας, Οχημάτων, Δομικών Έργων, Ηλεκτρονικής, Ηλεκτρολογίας, Υγείας – Πρόνοιας, Γεωπονίας – Τροφίμων & Περιβάλλοντος, Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, Πληροφορικής, καθώς και τις ειδικότητες που λειτουργούν. Σημειώνεται πως το σχολείο διαθέτει κατάλληλα εργαστήρια ώστε να μπορεί να υποστηρίξει όλους τους παραπάνω τομείς.

Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση για το πλαίσιο λειτουργίας του Επαγγελματικού Λυκείου. Στην Α΄ τάξη ΕΠΑ.Λ. έχουν δικαίωμα να εγγραφούν μαθητές με απολυτήριο Γυμνασίου. Στη Β΄ τάξη ΕΠΑ.Λ. δικαίωμα εγγραφής έχουν οι μαθητές που έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στην Α’ τάξη ΕΠΑ.Λ. ή Γενικού Λυκείου. Επίσης, δικαίωμα εγγραφής έχουν και οι απόφοιτοι Α’ κύκλου Τ.Ε.Ε. Τέλος, δικαίωμα εγγραφής στη Γ’ τάξη έχουν όσοι μαθητές έχουν αποφοιτήσει από τη Β’ τάξη ΕΠΑ.Λ.

Η εκδήλωση πολιτισμού που ακολούθησε στην Πλατεία Κεχαγιά περιελάμβανε πλούσιο πρόγραμμα με χορό και ποικιλία ακουσμάτων. Πιο συγκεκριμένα:

– Το χορευτικό του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Ελένη Ανθιμοπούλου εκτέλεσε παραδοσιακούς χορούς.

– Το ροκ συγκρότημα του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό Ιωάννη Σύρο εκτέλεσε κομμάτια σύγχρονων ελλήνων καλλιτεχνών.

– Συγκρότημα πνευστών με συμμετέχοντες από τη Φιλαρμονική Δήμου Άμφισσας και υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό Βασίλη Μπράτσο εκτέλεσε μουσικά κομμάτια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών του 20ου αιώνα.

– Ορχήστρα με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό Ιωάννη Σύρο εκτέλεσε λαϊκά τραγούδια.

Σημαντική η συμβολή στην υποστήριξη των παραπάνω συγκροτημάτων ήταν η συμμετοχή του εκπαιδευτικού κ. Αργύρη Ιωάννου του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας στα ντραμς.

Την εκδήλωση τίμησαν η αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Γιώτα Γαζή, ο αντιδήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Δελφών κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας κ. Λουκάς Δημητρίου.

Οι διευθύνσεις του ΕΠΑ.Λ. και 1ου Σ.Ε.Κ. Άμφισσας ευχαριστούν θερμά όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για την επιτυχία της.

Ομιλία του διευθυντή ΕΠΑΛ Άμφισσας κ. Κωνσταντίνου Παπαδήμα

Ομιλία του διευθυντή 1ου ΣΕΚ Άμφισσας κ. Ηλία Αναγνώστου

Ενημέρωση

Συγκρότημα πνευστών

Ροκ συγκρότημα ΕΠΑΛ Άμφισσας

Λαϊκό συγκρότημα

Χορευτικό 1

Χορευτικό 2

Χορευτικό 3

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  1ο Σ.Ε.Κ. Άμφισσας ,Γονείς ,Εκδηλώσεις ,Εκπαιδευτικοί ,ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας ,Επαγγελματική Εκπαίδευση ,Κοινωνία ,Μαθητές/Μαθήτριες ,Τομείς-Ειδκότητες ΕΠΑΛ .

Αφήστε μια απάντηση


MITOS

mitos

Κατηγορίες


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση