18 Μαΐου 2012: Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

Χθες, γιορτάστηκε η  Διεθνής  Ημέρα  Μουσείων.

Αυτήν την ημέρα, η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είναι δωρεάν, ενώ σε πολλά μουσεία της χώρας μας αυτό θα ισχύει και το σαββατοκύριακο, μέσα στο οποίο έχει προγραμματιστεί πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΠΑΛ/1ου ΣΕΚ Άμφισσας, στα πλαίσια της συμμετοχής της στο έργο eMuseums του προγράμματος eTwinning, δημοσίευσε στο ιστολόγιο του έργου ηλεκτρονικές διευθύνσεις μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Φωκίδας. Το περιεχόμενο των διευθύνσεων είναι στα αγγλικά και προέρχεται από το δικτυακό τόπο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (http://www.culture.gr/culture/gindex.jsp).

Σημειώνεται πως στο έργο eMuseums συμμετέχουν περισσότεροι από 100 μαθητές από Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία και Ισπανία.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση