άνοιξη, 1 από 4

Ο τίτλος αυτής της ανάρτησης είναι ένας μικρός γρίφος, που είμαι σίγουρη ότι κάποια στιγμή θα τον λύσετε…  Σας στέλνω μουσική, μουσική που έγραψε ένας Ιταλός συνθέτης, για ορχήστρα, πριν πολλά χρόνια. Είναι ο κύριος Αντόνιο Βιβάλντι και η μουσική που ακούτε, είναι ένα μέρος από το έργο του: “οι τέσσερις εποχές”, που είναι ένα κοντσέρτο για βιολιά. Σας το στέλνω με ανοιξιάτικες εικόνες…

Σας το στέλνω και με την ορχήστρα, να δείτε πόσα και ποια όργανα συνεργάζονται για να φτιαχτεί η μουσική που ακούμε. Τα όργανα που συμμετέχουν παίζουν εκεί που πρέπει, αυτό που πρέπει να παίξουν και όλα τα οδηγεί και τα συντονίζει ο μαέστρος της ορχήστρας. Όλοι ακούν τους άλλους και συνεργάζονται, για να βγει σωστά η μουσική, να την ακούμε και να ξυπνούν μέσα μας συναισθήματα. Τι νοιώθετε εσείς ακούγοντας αυτή την μουσική; Μην βιαστείτε να απαντήσετε, όσο περισσότερες φόρες και όσο πιο συγκεντρωμένοι ακούσουμε μια μουσική, τόσο περισσότερα πράγματα νοιώθουμε. Καλή σας ακρόαση.

4 σχόλια στο “άνοιξη, 1 από 4

  1. Καλό μήνα…. Το κομμάτι που μας στείλατε είναι ένα από τα αγαπημένα μου… Μου άρεσε πιο πολύ το βίντεο με την ορχήστρα και τον μαέστρο…. Σήμερα ότι έχω κάνει θυμίζει άνοιξη…. έκανα παζλ στον υπολογιστή με ανοιξιάτικους πίνακες των Picasso, Marschall, Archimboldo και Γερανιώτη!

  2. Τι να πούμε, ένα αποτέλεσμα μοναδικό…Πολύ ωραίες ανοιξιάτικες εικόνες της φύσης ! Ακούμε,
    βλέπουμε και ταξιδεύουμε!Η μουσική έχει δύναμη!Τα συναισθήματα πολλά και διαφορετικά ανάλογα με την στιγμή δηλαδή αν είμαστε χαρούμενοι ή στενοχωρημένοι!

  3. Γεια σας κυρία! Μου άρεσε το κομμάτι με το γρήγορο βιολί! Ένιωσα χαρούμενος όταν το άκουσα! Με αγάπη Σπύρος!

Τα σχόλια είναι κλειστά.