κόκκινα αυγά

Αυτή την εβδομάδα θα βάψουμε αυγά, οπωσδήποτε θα βοηθήσετε και σεις, είμαι σίγουρη ότι θα το διασκεδάσετε πολύ. Κάθε μαμά έχει τη συνταγή της και τις μπογιές, που εκείνη προτιμά για τα πασχαλινά αυγά, μπορεί να ξέρει και κάποια μυστικά που ίσως της έμαθε η δική της μαμά ή η γιαγιά της, ώστε το βάψιμο να έχει μεγαλύτερη επιτυχία. Μπορείτε να κάνετε και δοκιμές με καινούργιες συνταγές και φυσικά μπορείτε αφού πρώτα βράσετε τα αυγά, να τα ζωγραφίσετε με τις μπογιές σας όπως εσείς θέλετε. Όταν ήμουν μικρή περίμενα πως και πως τη μέρα του βαψίματος και αυτό που πάντα έκανα ήταν το γυάλισμα των αυγών με ένα πανάκι που είχε λίγο λάδι. Η δική μου μαμά στερέωνε μαργαρίτες πάνω στα αυγά, τα έβαφε μέσα σε κόκκινη βαφή και στη συνέχεια αφαιρούσε τα λουλούδια και έμενε το σχέδιο. Σας στέλνω ένα βίντεο, που μου θύμισε  τη διαδικασία που έκανα μικρούλα. Κάτι άλλο, που θα δείτε σε αυτό, είναι ότι αντί για βαφή χρησιμοποιούνται  φλούδες από κρεμμύδια, γιατί μέσα στη φλούδα του κρεμμυδιού είναι κρυμμένο χρώμα. Μπορείτε να το δοκιμάσετε αν θέλετε. Καλή επιτυχία!!!

https://www.youtube.com/watch?v=Ms3s7qfUGBM

6 σχόλια στο “κόκκινα αυγά

  1. Καλησπέρα σε όλους!Καλησπέρα στην δασκάλα μας!Αύριο μεγάλη Πέμπτη θα βάψουμε τα αυγά μας!Και φέτος τα κόκκινα αυγά να τσουγκρίσουν χαρούμενα παιδιά, την όμορφη βραδιά!Με χαρά κι αγάπη!Οι καρδιές μας να είναι γεμάτες με αγάπη όπως των παιδιών και τότε όλα θα πάνε καλά!

  2. Γεια σας κυρία Ρούλα! Χθές βάψαμε με τη μαμά και το μπαμπά τα αυγά μας! Φτιάξαμε και λίγα με μαργαρίτες και διάφορα φύλλα και βγήκαν όμορφα! Εύχομαι σε εσάς και σε όλους τους συμμαθητές μου καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα και γρήγορα να συναντηθούμε ξανά! Πολλές ευχές και από τον μπαμπά και τη μαμά μου! Σπύρος

  3. Σπύρο μου και του χρόνου! Πάλι με τη μαμά και το μπαμπά μαζί, να βάψετε, να ζυμώσετε, να μαγειρέψετε και να κάνετε όλες τις ετοιμασίες για ένα μεγάλο γλέντι με όλους τους αγαπημένους σας. Καλή Ανάσταση!

  4. Εμένα μου άρεσε πολύ το βίντεο που στείλατε με τα πασχαλινά αυγά! Εμείς δεν κάναμε σχέδια, όμως τα βάψαμε με σπανάκι, πατζάρια και κόκκινο λάχανο και βγήκαν τέλεια……

Τα σχόλια είναι κλειστά.