Καλή εβδομάδα

Καλή εβδομάδα σε όλους, χαίρομαι που βλέπω καινούργιους επισκέπτες στο ιστολόγιό μας και ελπίζω σύντομα να σας συναντήσω όλους εδώ. Όλοι γνωρίζετε γιατί “μένουμε σπίτι” και είναι αλήθεια ότι είμαστε πολύ καιρό σπίτι, μακριά από τους φίλους  και το σχολείο μας. Θα χρειαστεί να μείνουμε σπίτι λίγο ακόμα, πριν  μπορέσουμε να συναντηθούμε ξανά. Αυτές τις μέρες λοιπόν, που είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλο, μπορούμε να κάνουμε κάτι, που θα μας φέρνει κοντά, θα μας κρατάει ενωμένους με ένα αόρατο σκοινί. Να φτιάξουμε ένα βιβλίο, ένα βιβλίο που θα λέει ιστορίες για τις μέρες που “μένουμε σπίτι”, τις μέρες του κορωναϊού. Θα το φτιάξουμε  με ιστορίες χαρούμενες, λυπημένες, στενάχωρες και θυμωμένες, ιστορίες αστείες, άλλες με φωνές και κάποιες σιωπηλές, ιστορίες που θέλουμε να τις θυμόμαστε για πάντα και κάποιες  που θέλουμε να ξεχάσουμε, ιστορίες δικές μας, που τις ζήσαμε ή τις φανταστήκαμε και γι’ αυτό τις αγαπάμε, είναι κάτι σαν παιδιά μας. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος όταν φτιάχνεις ιστορίες, γι’ αυτό τις φτιάχνουμε, για να να κάνουμε τον κόσμο όπως τον θέλουμε να είναι.

Λοιπόν ξεκινάμε, καλή αρχή στο βιβλίο μας! Θέλω να κλείστε για λίγο τα μάτια σας και να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο, να θυμηθείτε τι κάνατε όλες αυτές τις μέρες που είστε στο σπίτι, μακριά από τους φίλους, τις πλατείες, τις παιδικές χαρές, τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Από όλες σας τις στιγμές θέλω να διαλέξετε κάποια που σας έκανε να χαρείτε πολύ και να την ζωγραφίσετε. Μπορείτε να αλλάξετε κάτι, αν εσείς θέλετε, ή να προσθέσετε πράγματα ή ανθρώπους, ακόμα να αλλάξετε τα χρώματα και τα σχήματα. Αυτές είναι αποφάσεις που ο κάθε ζωγράφος παίρνει για το έργο του. Όταν τελειώσει η ζωγραφιά σας, θα την τοποθετήσετε μαζί με την χτεσινή, εκείνη του ονείρου. Μόνο σας παρακαλώ, δεν θέλω να βιαστείτε, θέλω να βάλετε όλη σας την τέχνη, πολλά χρώματα και πολλές πληροφορίες. Να περάσετε όμορφα!!!

12 σχόλια στο “Καλή εβδομάδα

  1. Καλημέρα κ. Ρούλα και απο εμάς. Καταρχήν χαιρόμαστε πολύ που είστε κοντά μας, έστω και με αυτό τον τρόπο..Τα κορίτσια- συμμετέχει και η Άννα σε αυτό- ζωγράφιζαν αρκετή ώρα. Η Ελένη δεν είδε κάποιο όνειρο μου είπε, έβαλε την φαντασία της και ζωγράφισε μια γοργόνα…η Άννα μια πριγκίπισσα…Είχαν αφοσιωθεί για αρκετή ώρα σε αυτό.

  2. Καλή εβδομάδα κυρία Ρούλα, υπέροχη ιδέα με την δημιουργία βιβλίο, σε λίγο θα ξεκινήσουν!!!
    Η ντενια προσέχει την ζωγραφιά της σαν να είναι πολύτιμος θησαυρός !!!

  3. Καλησπέρα κι από εμάς!!!Ο Ιάσονας χόρεψε με τα τραγουδάκια ζωγράφισε μια ζούγκλα κ σήμερα διαβάσαμε τα παραμύθια γιατί χθες δεν μας άνοιγαν (ο φεγγαροσκεπαστης) (0 σκαντζοχοιροςπου ήθελε να τον χαϊδεύουν) .Ανυπομονεί να ξαναβρεθεί με τους φίλους του κ να παίξουν στη αυλή…Πολλά φιλιά σας στελνει

  4. Καλήμερα κυρία Ρουλα κ από εμάς!!! Η Λουκία ζωγράφισε το όνειρο της. Ήταν στον όρμο των γοργόνων με την αγαπημένη της γοργόνα!!!Επίσης διαβάσαμε πολλά παραμύθια! Το αγαπημένο της ήταν αυτό με το σκαντζόχοιρο!!! Της λείπετε πολύ κι εσείς και οι φίλοι της!
    Φιλάκια πολλά!

  5. Καλή Ανάσταση σε όλους!!!Κορωνοϊέ μακριά από τις δασκάλες μας!Μακριά από όλους!

    • Διονύση γεια σου! Χαίρομαι πολύ που είσαι μαζί μας! Ναι Διονύση μου, θα φύγει μακριά και θα συναντηθούμε ξανά, θα ξαναβρείς τους φίλους σου.Μέχρι τότε όμως να περνάς όσο πιο όμορφα γίνεται, να παίζεις και να χαίρεσαι. Πολλά πολλά φιλιά σε σένα, στα κορίτσια, στη μαμά και το μπαμπά. Καλή Ανάσταση και σε σας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.