Παρακολουθήσαμε, χθες, Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2024,γονείς και εκπαιδευτικοί, το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον εκπαιδευτή και τους καταρτιζόμενους της ΣΑΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Χίου (Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης ) στο χώρο του σχολείου μας.
Στόχος, να παρουσιαστούν τεχνικές πρώτων βοηθειών που πρέπει να γνωρίζουμε σε περιπτώσεις ατυχημάτων και αιφνίδιων επεισοδίων. Μάθαμε λοιπόν χρήσιμα πράγματα από ειδικούς που ήρθαν στο σχολείο μας δωρεάν.
Αποκτήσαμε στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις πάνω στις Πρώτες Βοήθειες, όπως, ρινορραγία, εγκαύματα, πνιγμονή, αιμορραγίες, κ. ά. και εξασκηθήκαμε σε ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) πάνω σε ανθρώπινα προπλάσματα και στη χρήση του εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή. Επιπλέον παρακολουθήσαμε την τεχνική του χειρισμού Heimlich (για αντιμετώπιση πνιγμονής) και εξασκηθήκαμε στην εφαρμογή του.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δημήτρη Κουτσουράκη,που ήταν κοντά μας για μια ακόμη φορά για την παρουσίαση.
Θερμές ευχαριστίες στα δραστήρια μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,για το κέρασμα των προσκεκλημένων μας.
Συγχαρητήρια αξίζουν σε όσους παρακολούθησαν και συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον και εξαιρετική προσήλωση στο βιωματικό σεμινάριο εθελοντισμού και προσφοράς στο συνάνθρωπο.
Ευχαριστούμε όλους όσους έδωσαν το παρών!
Αφήστε μια απάντηση