Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.
https://codeweek.eu/view/427718/gliko-moy-onomataki
Εκπαιδευτική ρομποτική και προγραμματισμός.Μπορεί να ελεγχθεί σύμφωνα με τις αρχές της γλώσσας του προγραμματισμού Logo.
Η στρατηγική υλοποίησης σε αυτό το επίπεδο είναι να εκθέσουμε τα παιδιά σε ρομποτικές τεχνολογίες, να δημιουργήσουμε ένα διασκεδαστικό περιβάλλον και να συνδέσουμε τις έννοιες της ρομποτικής με απλές έννοιες που ήδη κατανοούν.
Στόχος μας η ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η επίλυση προβλημάτων, η λήψη αποφάσεων και η κριτική σκέψη, μέσα από το παιχνίδι και τη διασκεδαστική αυτή δραστηριότητα.
Τα μέρη της δραστηριότητάς μας:
Η Φιορούλα,η μασκότ της τάξης μας,μας παρουσιάζει στην ολομέλεια της τάξης ,το επιδαπέδιο ρομπότ- μελισσούλα, Bee boot,με στόχο την πρόκληση του ενδιαφέροντος των παιδιών.
Ακολουθεί μια συζήτηση με στόχο να διερευνηθούν οι πρότερες γνώσεις των παιδιών σχετικά με τα ρομπότ.
Με παντομίμα τα παιδιά καλούνται να μιμηθούν τις κινήσεις που κάνει η Bee bot δίνοντας έμφαση στην επί τόπου στροφή με το σώμα μας.
Εξοικειώνονται με τα σύμβολά της και προγραμματίζουν διαδρομές.
Αφήστε μια απάντηση