Θα βρεθούμε ξανά αλλά λίγο διαφορετικά !!!

Με την ίδια αγάπη και ενδιαφέρον προς τα παιδιά.

Μελετώντας εγκυκλίους, μετρώντας με μεζούρες βάζοντας και βγάζοντας καρεκλάκια, παγκάκια και παιχνίδια διαμορφώσαμε τις τάξεις έτσι ώστε να υποδεχτούν τα παιδιά σύμφωνα με τη νέα τάξη πραγμάτων.

Δε θα βρεθούμε όλοι μαζί! Αλλά θα δημιουργήσουμε καινούριες ομάδες!

Κάθε ένα από τα 3 τμήματά μας θα χωριστεί σε 2 υποτμήματα. Θα έχουμε λοιπόν 6 καινούριες ομάδες που θα προσέρχονται εναλλάξ στο σχολείο. Η σύσταση των υποτμημάτων  έγινε αλφαβητικά και για τις μέρες προσέλευσης των παιδιών, θα ενημερωθείτε μέσω mail.

Zητάμε τη βοήθεια και τη συνεργασία σας για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η προσαρμογή των παιδιών σε αυτό το νέο σχολείο.

Ενημερώστε τους και προετοιμάστε τους ότι δεν θα βρουν το Νηπιαγωγείο που άφησαν. Αλλά οι δασκάλες τους θα είναι εκεί για να το κάνουν όσο πιο χαρούμενο και ανώδυνο γίνεται μέσα .

Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται ως εξής:

Θα φέρνετε τα παιδιά μέχρι την αρχή  της αυλής μας. Εκεί θα τα παραδίδετε στις δασκάλες που έχουν οριστεί υπεύθυνες. Κατά την αποχώρηση τα παιδιά θα αποχωρούν ανά τμήμα και οι γονείς θα περιμένετε έξω από την περίφραξη.

Ακολουθώντας τις εγκυκλίους και μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων δεν θα υπάρχει καμία επαφή ανάμεσα στα παιδιά των 3 τμημάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα προσπαθούμε να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στην αυλή και όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες και ο καιρός.

Έχουν καθοριστεί στην αυλή τα σημεία όπου το κάθε τμήμα θα έχει το δικό του χώρο σε σκιερό μέρος για να πραγματοποιεί οργανωμένες δραστηριότητες ή για φαγητό. Πάντα οργανωμένα και υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους. Στα διαλείμματα το κάθε Τμήμα θα βγαίνει χωριστά. Έχουν προβλεφθεί 2 20λεπτα διαδοχικά διαλείμματα για το κάθε τμήμα.

Οι αίθουσες θα αερίζονται διαρκώς και θα γίνεται καθαριότητα και απολύμανση από την καθαρίστρια μία φορά κατά τη διάρκεια του ωραρίου και ενώ τα παιδιά θα είναι διάλειμμα και μία φορά με το πέρας του ωραρίου.

Κάθε μέρα ,τα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται καθαρίζονται και απολυμαίνονται, ώστε να είναι έτοιμα προς χρήση, για το τμήμα της επόμενης μέρας. Έχουν αποσυρθεί τα περισσότερα παιχνίδια και έχουν παραμείνει τόσα ώστε το κάθε παιδί να έχει το παιχνίδι του.

Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί ανάλογα με αυτά  που μας έχουν ζητηθεί. Το κάθε παιδί θα έχει τη δική του θέση στο τραπεζάκι όπου θα κάθονται δύο παιδιά σε τέτοια διάταξη ώστε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση . Ανάλογη διαρρύθμιση έχει γίνει και στην παρεούλα.

Ευχαριστούμε !!

ΚΑΤΑΣΚΕΥΟΥΛΑ-Ο ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Αφού μελετήσαμε το θέμα για τα έντομα
ας φτιάξουμε και μία όμορφη κατασκευή..
θα χρειαστείτε:
ένα πράσινο χαρτί κομμένο σε σχήμα φύλλου
κους κους ή τραχανά
και από
ένα μακαρόνι από τα εξής: φιογκάκι, τριβελάκι, κοχυλάκι
Πάνω στο φύλλο θα κολλήσετε σε κυκλική διάταξη πρώτα το κους κους (αυγά) μετά το τριβελάκι( κάμπια) έπειτα το κοχυλάκι (χρυσαλλίδα) και τέλος το φιογκάκι (πεταλούδα) έτσι θα έχετε πάνω στο φύλλο όλο τον κύκλο ζωής της πεταλούδας!!!!
Περιμένουμε τις φωτογραφίες σας!

Δευτέρα , 18 Μαΐου Διεθνής ημέρα μουσείων 2020

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς».

Βρίσκουμε όλα τα μουσεία στην Ελλάδα εδώ: https://museumfinder.gr/

και μερικές  ιστοσελίδες μουσείων για να επισκεφθούμε:

Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου:

https://heraklionmuseum.gr /

Νομισματικό μουσείο:

http://www.nummus.gr/

Μουσείο Ακρόπολης:

https://www.theacropolismuseum.gr /

Μουσείο Πατρών:

http://www.ampatron.gr/

Συμπληρωματικές οδηγίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση!!!!

Αγαπητοί  γονείς  μετά την πρώτη δοκιμή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, συνεχίζουμε σε εβδομαδιαία βάση χωρίζοντας τα παιδιά του κάθε τμήμητος  σε 2 ομάδες.  Κάποιοι θα μπαίνουν στην ψηφιακή τάξη που θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη  το πρωί  και κάποιοι  το απόγευμα στις ώρες που έχει ορίσει ο κάθε εκπαιδευτικός για την τάξη του,ανάλογα με ποιο ωράριο βολεύει τους γονείς προκειμένου να βοηθούν τα παιδιά στην σύνδεση και διαχείριση της τάξης

(τα παιδιά θα παρακολουθούν μόνο ένα από τα δύο τμήματα  όχι κα τα δύο την ίδια ημέρα).

Για την ψηφ. τάξη  μπαίνουμε:

Στο link που  έχει σταλεί στα mail σας.

Για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα θα ενημερώνεστε με email εγκαίρως.

Δίνουμε επίσης κάποιες συμπληρωματικές οδηγίες σχετικά με την ζωντανή ψηφιακή τάξη:

  1. Να υπάρχει πάντα γονέας/βοηθός κοντά στο παιδί όσο διαρκεί η ζωντανή ψηφιακή τάξη.
  2. Καλό είναι η κάμερα του τηλεφώνου ή υπολογιστή/λάπτοπ να είναι στραμμένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να πίσω από το παιδί και τον γονέα που το βοηθά να φαίνεται απλά ένας τοίχος (να μην φαίνονται οι χώροι του σπιτιού).
  3. Τα παιδιά δεν είναι ανάγκη να έχουν την κάμερα στο webex ενεργοποιημένη συνεχώς αλλά να την ενεργοποιεί ο γονέας/βοηθός μόνο όταν ο δάσκαλος ζητήσει από το παιδί να του δείξει κάτι που έφτιαξε και μετά να την κλείνει πάλι. Τα μικρόφωνα μπορούν να παραμένουν ανοιχτά για συζήτηση/ερωτήσεις των παιδιών.(αν για κάποιο λόγο το παιδί δεν θέλει καθόλου να φαίνεται στην κάμερα, μπορεί να έχει μόνο το μικρόφωνο του ανοιχτό.

Όσοι δεν λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις στο email που έδωσαν στο σχολείο, παρακαλούνται να στέλνουν email με την σωστή διεύθυνση  στο email του σχολείου mail@1nip-vardas.ilei.sch.gr προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και να λυθεί το πρόβλημα.

Επίσης στο blog του σχολείου https://blogs.sch.gr/1nipvard/ , αναρτάται παιδαγωγικό υλικό και εργασίες που απευθύνονται στα παιδιά όλων των τμημάτων.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία.