Πρωτομαγιά !!!! Καλό Μήνα !!!!

Καλό μήνα σε όλους εν καιρώ πανδημίας !!!

Σας καλωσορίζουμε με ένα παραμυθάκι της αγαπημένης μας Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη που τόσα έχουμε διαβάσει στο σχολείο μας !!! Εγώ κι Εσύ Μαζί !!!

Και ένα ωραίο εικονόλεξο για γλωσσικές ασκήσεις και ζωγραφική

https://learningapps

.org/view11512524?fbclid=IwAR1bQcUdKWACEeAIxvMUT3ewu9b-OcNVHt1NksnOwTEbbDbAlc30UgIn6OY

Και λίγα μαθηματικά !!!

Προσέχω την διατροφή μου-θυμάμαι τα χρώματα

Μετά τις ημέρες του Πάσχα που όπως και να έχει όλοι …ξεφύγαμε λιγάκι, ακούμε το παραμύθι με τον Αγησίλαγο  και τις διατροφικές του αναζητήσεις για να καταλήξει στην διαχρονική αξία της σωστής διατροφής  και θυμόμαστε και τα χρώματα όπως τα μάθαμε στο σχολείο.

Περιμένουμε στα email ζωγραφιές σας με τον Αγησίλαγο όπως τον φαντάζεστε με τα διαφορετικά χρώματα.

Αποχαιρετώντας τον Απρίλη !!!

Αποχαιρετώντας τον Απρίλη

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ο Απρίλης, ο δεύτερος μήνας της Άνοιξης, φθάνει στο τέλος του! Η φύση γύρω μας στολίστηκε με πολύχρωμα χρώματα. Τα δέντρα έγιναν καταπράσινα και τα λουλούδια φόρεσαν τις χρωματιστές φορεσιές τους. Αυτή η εποχή έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες. Ποιητές, ζωγράφους, τραγουδοποιούς, μουσικούς, συγγραφείς και πολλούς άλλους.

Ένα από τα πιο ωραία ποιήματα που έγιναν τραγούδι είναι το «Το τραγούδι του κοριτσιού» που έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Οι περισσότεροι το γνωρίζουν ως «Γεια σου κύριε μενεξέ». Ας το ακούσουμε λοιπόν, και αφού προσπαθήσουμε να φτιάξουμε εικόνες με τη φαντασία μας, μετά να τις ζωγραφίσουμε και να μάθουμε τους στίχους.

Εύκολες Πασχαλινές κατασκευούλες -συνέχεια!!!!

Πασχαλινός λαγός με διάφορους τρόπους!Για μουστάκια χρησιμοποιείστε καλαμάκια.Για ουρά βαμβάκι και ότι υλικά έχετε στο σπίτι!Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και θα γίνουν φανταστικοί!!

https://gr.pinterest.com/pin/767089749022077085/

https://gr.pinterest.com/pin/767089749022077153/

https://gr.pinterest.com/pin/767089749022077129/

Συνταγή για Λαζαράκια!!

Γειά σας παιδιά!Τέτοια μέρα αν είμασταν στο σχολείο σίγουρα θα φτιάχναμε Λαζαράκια καθώς πλησιάζει το Σάββατο του Λαζάρου!Στο βίντεο που μιλά για την ιστορία του Πάσχα και τα έθιμα του σίγουρα ακούσατε για αυτά!Σας στέλνουμε λοιπόν με αγάπη μια ωραία συνταγή για Λαζαράκια να τα φτιάξετε με τους γονείς σας στο σπίτι!Περιμένουμε τις φωτογραφίες σας!!

https://www.youtube.com/watch?t=7s&v=RtFE0p2m4G4&fbclid=IwAR1IQ23ew8z7gk393ef2dEZwT7FjjtbgLUraWrN8HA38wsCVR7S6cIh5DEM&app=desktop