ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Το Σάββατο, μια μέρα πριν την Κυριακή των Βαίων, γιορτάζουμε την Ανάσταση του Λαζάρου. Ο Λάζαρος ήταν ο αγαπημένος φίλος του Χριστού που ζούσε στην πόλη Βηθανία. Παρακάτω θα δείτε την ιστορία και θα ακούσετε τα κάλαντα του Λαζάρου που τραγουδούν σε όλη την Ελλάδα.

Στις Λαζαρίνες παλιά  συνήθιζαν να δίνουν αυγά. Αυγά βέβαια βάφουμε και την Μεγάλη Πέμπτη. Όπως καταλαβαίνετε οι κοτούλες έχουν την τιμητική τους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Άλλωστε το αυγό συμβολίζει την Ανάσταση και τη ζωή. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως βγαίνουν τα πουλάκια από τα αυγά!!Κάντε  ησυχία όμως, για να μην τρομάξουμε την κότα με τα πουλάκια της!!

ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΚΟΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

Τοποθετείστε τις εικόνες στη σωστή σειρά.

Δημιουργήθηκαν από την Βασιλική Νίκου.

 

ΏΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣ. Δείτε τις εικόνες και φτιάξτε και εσείς παιδιά μια κοτούλα που θα στέκεται στο γραφείο σας! Θα χρησιμοποιήσετε ένα χαρτόνι σε σχήμα κύκλου ή ένα χάρτινο πιάτο. Αφού το διπλώσετε στη μέση θα φτιάξετε τα υπόλοιπα μέρη της κότας και θα τα κολλήσετε στη σωστή θέση τους. Δηλαδή θα χρειαστεί να φτιάξετε λοφίο, ράμφος , λειρί , φτερά και ουρά.

Οι εικόνες αντλήθηκαν από το διαδίκτυο. Πηγές: 2dslivadeias.blogspot.com, preschoolactivities.us,47 Νηπιαγωγείο Πειραιά blogs.sch.gr