Χριστούγεννα

Παρακολουθήστε την  ωραιότερη ιστορία!!!!!

Μια πρόταση για ένα χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο:

Μπορεί να μην είμαστε μέσα στην σχολική τάξη όμως η ανάγκη σας παιδιά για χειροτεχνίες παραμένει αμείωτη! Φτιάξτε  λοιπόν σήμερα – με την καθοδήγηση και την βοήθεια  ενός μεγάλου- ένα αστέρι από κίτρινο χαρτόνι .Αφού του βάλετε μάτια , στόμα και κόκκινο καπέλο θα βάλετε για μυτούλα ένα κεράκι ρεσώ. Έτοιμο το κηροπήγιο.

Πηγή: Pencilcase

Τα κάλαντα ακούγονται παραμονή Χριστουγέννων σε όλες της γειτονιές της Ελλάδας!!! Στον χάρτη παρακάτω μπορείτε να ακούσετε όλα τα παραδοσιακά κάλαντα σε κάθε διαφορετική περιοχή της χώρας μας!

Μία εξαιρετική δημιουργία της εκπαιδευτικού Χριστίνας Κουτελίδα.

Ας στολίσουμε το δέντρο μας με διαφορετικά στολίδια!

Η ενασχόληση με το ζυμάρι είναι μια δραστηριότητα που λατρεύουν τα παιδιά. Φέτος μπορούν τα παιδιά να  φτιάξουν στολίδια από ζυμάρι, με τους γονείς τους στο σπίτι. Η συνταγή είναι εύκολη: 1 φλιτζάνι αλεύρι, μισό φλιτζάνι αλάτι, 1 σακουλάκι κανέλα τριμμένη, 1 σακουλάκι γαρύφαλλο τριμμένο και περίπου 3/4 φλιτζανιου νερό. Μπορείτε να βάλετε μαζί τα μυρωδικά ή να μοιράσετε το αλεύρι και το αλάτι στα δύο και να προσθέσετε τα μυρωδικά πριν βάλετε το νερό. Αφού τα κόψετε με φόρμες στα σχήματα που θέλετε και τα στολίσετε, φτιάξτε οπωσδήποτε μια τρύπα με ένα καλαμάκι για περάσετε σκοινάκι ώστε να κρεμαστεί!! Μην  μπερδευτείτε , μπορεί να μυρίζουν υπέροχα αλλά  δεν τρώγονται!! Μετά τα βάζετε στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να στεγνώσουν καλά.  Στη φωτογραφία βλέπετε μερικά. Καλά ζυμώματα!!!!

Πηγή: Νηπιαγωγοί παρέα με τα παιδιά

Αφήστε μια απάντηση