Μάθαμε για το καλλιτεχνικό κίνημα του πουαντιγισμού!

1

 

2

Την Δευτέρα 23/1/2023 μαθαμε να ζωγραφίζουμε σαν μικροί πουαντιγιστές ή πουαντιλιστές, δηλαδή ζωγρασίσαμε τον Έλμερ μας με παρα μα πάρα πολλές μικρές τελίτσες- βούλες.

Έγινε πανέμορφος! και συνεχίζουμε.. !

Ζωγραφίσαμε τον Έλμερ μας , σαν μικροί Πικάσο !

elmer picaso

Μας πήρε αρκετές ώρες, μέχρι να ολοκληρωθεί , αλλά μας αποζημίωσε το αποτέλεσμα!

Κάθε μαθητής ζωγράφισε με παστέλ παραπάνω απο 2 τετράγωνα και δημιούργησε ο καθένας  τη δική του σύνθεση προσώπου  με κολάζ, όπως έκανε και ο μεγάλος Πάμπλω Πικάσο.

 

 

 

picaso face picaso face 2 picaso art 3

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2023!

1 2 3 4 5 6 7 9      5   8  10 11 13

Σήμερα στο μικρό μας σχολείο ψήσαμε τη δική μας βασιλόπιτα για να καλωσορίσουμε το 2023!!!

Σηκώσαμε μανίκια, φορέσαμε κέφι και χαρά και σπάσαμε αυγά, ανακατέψαμε αλεύρι και ζάχαρη , ξύσαμε πορτοκαλάκι από την αυλή μας  και ;  να!

Η πιο νόστιμη βασιλόπιτα , γιατί φτιάχτηκε με αγάπη! Και του χρόνου με πολλή αγάπη !

Οι δασκάλες σας, κα Μαρία και κα Τριάδα

 

Ο διάσημος ζωγραφος Μοντριάν στο σχολείο μας!

7 8 9 11 12

Στα πλαίσια του σχεδίου εργασίας “Το ταξίδι του Έλμερ μέσα απ τους μεγάλους ζωγράφους”, ασχοληθήκαμε αυτές τις ημέρες με την τεχνοτροπία του διάσημου ζωγράφου Μοντριάν.

Πινέλα, μαρκαδόροι , κέφι και χαρά !!!

Χριστουγεννιάτικη γιορτή -στιγμές!

σκηνικό ταρανδακια ζαχαρωτά κατασκευεσ ετοιμα καρτες διακόσμηση

 

γιορτη με δημαρχο αντιδήμαρχο κ προεδρο σχολικής επιτροπής

γιορτή με κο Δερμιτζακη

Με μεγάλη χαρά ετοιμάσαμε την γιορτή του σχολείου μας , για τα Χριστούγεννα!                                          Η εκδήλωση , έλαβε χώρα στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Σύμης , το οποίο διακοσμήσαμε με τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές των μικρών μαθητών μας! Χριστουγεννιάτικες κάρτες, αγγελάκια από ανακυκλώσιμο υλικό, ταρανδάκια από χαρτόκουτα και πήλινα χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά , καλωσόριζαν τους προσκεκλημένους μας. Στο τέλος , μας επισκέφθηκε και ο Άγιος Βασίλης που μοίρασε δώρα στα παιδιά ! Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές, που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η γιορτή μας! Μια γιορτή με αγάπη, τραγούδι και γέλια ! ελπίζουμε να περάσατε ΥΠΕΡΟΧΑ!