1Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Αρχικό μέγεθος 3

Μήνας: Φεβρουάριος 2022

Η Πέμπτη, της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου ονομάζεται Τσικνοπέμπτη επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λιώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού.

Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.  Την Τσικνοπέμπτη ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.
Κι εμείς σήμερα στο νηπιαγωγείο τηρώντας το έθιμο, όχι μόνο το ”τσικνίσαμε” τρώγοντας σαντουϊτσάκια με λουκανικάκια, αλλά και διασκεδάσαμε χορεύοντας και παίζοντας διάφορα  αποκριάτικα παιχνίδια!!!

1646577491568Collage 2022 02 27 17 17 01

Και φυσικά μασκαρευτήκαμε beebot-άκια, μελισσάκια λατρεμένα κι αγαπημένα!!!

1646572130531IMG 20220224 113359 1

 

Οι εγγραφές στο νηπιαγωγείο γίνονται ηλεκτρονικά. Φέτος εγγράφονται τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2018.

Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες…



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-2023 θα γίνουν ηλεκτρονικά από τις 1 ως τις 20 Μαρτίου.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2018.

Μπορείτε να ενημερωθείτε από την εγκύκλιο που έχει αποσταλεί παρακάτω….

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι  μπορείτε να εγγραφείτε στις επιτυχημένες, όπως η εμπειρία αποδεικνύει, Σχολές Γονέων, που λειτουργούν στο Κέντρο Πρόληψης, για όλο τον νομό και διαδικτυακά. Οι σχολές γονέων είναι ένα ανεκτίμητο δώρο, καθώς δεν υπάρχει οικονομική συμμετοχή και μπορούν εν μέσω πανδημίας να λάβουν χώρα χωρίς φυσική παρουσία. Ιδιαίτερα για τα πιο απομακρυσμένα σχολεία, τέτοιες δυνατότητες αποκτούν ιδιαίτερη αξία.

Τα στάδια ανάπτυξης του λόγου και της ομιλίας.

Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε;

Πως εξελίσσεται ο λόγος και η ομιλία σε ένα παιδί έως τα πέντε του πρώτα χρόνια; Ποια είναι τα στάδια ανάπτυξης που πρέπει να κατακτά το παιδί από την ηλικία των 6 μηνών και μετά; Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς;

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς