Ενημέρωση γονέων

Σχολική κάρτα: Μέσω του edupass.gov.gr η έκδοση από Δευτέρα 1-10-2021

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών.

Χάρη στο edupass, o διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει, ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας . Στην πλατφόρμα edupass.gov.gr θα δηλώνετε από εδώ και πέρα το αποτέλεσμα των self test που θα διενεργείτε κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Στη νέα πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr που χρησιμοποιούσατε μέχρι τώρα.

 Στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr θα εισέρχεστε με τη χρήση των κωδικών TAXISNET που διαθέτετε οι γονείς: επιλογή «πρόσβαση σε χώρους Π/Δ Εκπαίδευσης», επιλογή κατηγορίας «δήλωση self test/έκδοση σχολικής κάρτας» και αυθεντικοποίηση με τους κωδικούς σας. Η διαδικασία θα είναι παρόμοια με την προηγούμενη: θα δηλώνετε κάθε Δευτέρα και Πέμπτη το αποτέλεσμα των self test που θα διενεργείτε και εφόσον αυτό είναι αρνητικό θα εκτυπώνετε τη γνωστή σχολική κάρτα για τον COVID-19 την οποία θα πρέπει ο/η μαθητής/τρια να έχει μαζί του και να επιδεικνύει κατά την προσέλευσή του στο σχολείο τα πρωινά της Τρίτης και Παρασκευής, αντιστοίχως (ομοίως και για την περίπτωση θετικού αποτελέσματος, με τη γνωστή διαδικασία άμεσης τηλεφωνικής συνεννόησης με το σχολείο και ιχνηλάτησης των επαφών στη συνέχεια). Για πρώτη φορά θα κάνετε τη δήλωση αυτή τη Δευτέρα 1/11 και τα παιδιά σας θα μας επιδείξουν στο σχολείο μας τη σχολική κάρτα τους το πρωί της Τρίτης 2/11. Κατά την πρώτη είσοδό σας θα σας ζητηθεί να συγκατανεύσετε στην αποστολή των στοιχείων της δήλωσής σας στην ειδική θυρίδα που διατηρεί, ήδη, το σχολείο μας στην πλατφόρμα.

– Με τη λειτουργία της νέας πλατφόρμας από εδώ και πέρα θα ενημερώνεται προσωπικά η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου  (με την είσοδό της στην θυρίδα του νηπιαγωγείου της στην πλατφόρμα) για το αποτέλεσμα της δήλωσής σας, άμεσα και χωρίς άλλη μεσολάβηση, ώστε να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

– Η υποχρέωση της εκτύπωσης της σχολικής κάρτας και της επίδειξής της στην εκπαιδευτικό της τάξης παραμένει σε ισχύ! Εάν κάποιοι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν τη σχολική κάρτα θα μπορούν, όπως και προηγουμένως, να συντάσσουν χειρόγραφη δήλωση.  Στην περίπτωση που δεν έχει δηλωθεί το αποτέλεσμα στη νέα πλατφόρμα και δεν έχει, επίσης, προσκομιστεί χειρόγραφη δήλωση, τότε,  ο/η μαθητής/τρια θα απομονώνεται και θα ειδοποιούνται οι γονείς του για την προσκόμιση της σχολικής κάρτας ή για την παραλαβή και απομάκρυνσή του από το σχολείο.

– Η νέα πλατφόρμα θα χρησιμοποιείται και η ίδια διαδικασία θα εφαρμόζεται από όλα τα άτομα που θα έχουν φυσική παρουσία στα δημόσια σχολεία: μαθητές, εκπαιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό και κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο που θα συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

– Εάν ένας/μια μαθητής/τρια έχει νοσήσει ή έχει εμβολιασθεί

εντός του τελευταίου εξαμήνου τότε η δήλωσή του από τους γονείς του στην πλατφόρμα θα γίνει μόνον μία φορά. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις που υπάρχει υποχρέωση υποβολής σε διαγνωστικά τεστ (rapid ή PCR ή  self test) η δήλωση θα υποβάλλεται όσες φορές απαιτείται (2 φορές την εβδομάδα ή και περισσότερες στην περίπτωση εφαρμογής διαδικασίας ιχνηλάτησης με αυξημένους ελέγχους).

– Η εν λόγω νέα πλατφόρμα λειτουργεί, ήδη, εδώ και λίγες εβδομάδες για τους φοιτητές των ΑΕΙ. Στόχος της συγκεκριμένης «μετάβασης», όπως αναφέρεται και στην ΚΥΑ, είναι η νέα πλατφόρμα να συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η πλατφόρμα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΥΠΑΙΘ με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

https://www.minedu.gov.gr/news/50530-26-10-21-i-leitourgia-tou-edupass-gov-gr-epekteinetai-stis-sxolikes-monades-tis-dimosias-protovathmias-defterovathmias-ekpaidefsis-kai-eidikis-agogis?fbclid=IwAR04KSsj3aTouMoXl437aRxIdGIEJzO9rPGqsJ5U8i6B30tfH7S6msYlDbg  

  ΦΕΚ-B-4558.2021

Εγκύκλιος: Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-2021

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, σύμφωνα με το άρθρο 1, της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β ́ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής θα υποβάλλει ο γονέας/κηδεμόνας για το Νηπιαγωγείο που ανήκει, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Για το σχολικό έτος 2020-2021 οι ηλεκτρονικές εγγραφές στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 30 Μαΐου 2020. Εγγραφές μετά την 30η Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2020-2021, θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις της παρ.3β, του άρθρου 33 του ν. 4521/2018 (ΦΕΚ Α’ 38). Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-21, μαθητές γεννημένοι το 2015 και το 2016 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Από το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρ. 4 του άρθρου 3 του νόμου 1566/1985 (ΦΕΚ Α’ 167), όπως αντικαταστάθηκε με την περ. γ ́ της παρ. 3 του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018 (ΦΕΚ Α’ 38) και με την υπ’ αρ. πρωτ. 127860/Δ1/13-08-2019 (ΦΕΚ 3233Β) ΚΥΑ, η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Πατήστε στον σύνδεσμο για να ανοίξετε την εγκύκλιο

https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/ok2t46mtli-oa7_eggrafes_nipiagogeion_2020-21.pdf

Παράταση εγγραφών για το σχ. έτος 2021-22

Σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. φ.6/31623/Δ1/19-3-21 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων λαμβάνοντας υπόψιν τις εξαιρετικά δύσκολες υγειονομικές συνθήκες λόγω κορονωιού covid-19, σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραγές στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά για το σχ. έτος 2021-22 παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31-3-2021.