Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) 2023

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) διοργανώνεται από το κοινό δίκτυο Insafe/INHOPE των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ευρώπη, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής1, κάθε Φεβρουάριο για την προώθηση της ασφαλούς και θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικά μεταξύ των παιδιών και των νέων. Συνήθως γιορτάζεται τη δεύτερη ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο. Κατά την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, εκατομμύρια άνθρωποι ενώνονται για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. Την Πέμπτη 12/01/2023 τα παιδιά μας παρακολούθησαν ένα διαδικτυακό μάθημα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Η Αθηνά, η Άρτεμη και ο Ερμής ενημέρωσαν τους μαθητές του Νηπιαγωγείου μας για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου ενισχύοντας τις γνώσεις τους για το ευαίσθητο αυτό θέμα. Έμαθαν τι πρέπει να προσέχουν στα πρώτα βήματά τους στον ψηφιακό κόσμο.

h

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στον διαγωνισμό «Αλήθεια ή ψέμα; Πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο;» οι μαθητές μας αφού ενημερώθηκαν, πήραν μέρος στον διαγωνισμό με το παρακάτω βίντεο 

Το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης για μια ακόμη χρονιά μπήκε στον χάρτη υποστηρικτών σχολείων. Γιατί η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.

.png  .png