“Μια βόλτα στην Ειρήνη” European P.L.A.N.( Painting, Literature, Arts, Nature)

Η ταινία δημιουργήθηκε με την τεχνική Stop Motion Animation.Έγινε από μαθητές 7 Νηπιαγωγείων (5ο Δράμας , Παράκοιλα Λέσβου, 3ο Ωραιοκάστρου ,7ο Πτολεμαΐδας, Καρλοβασίου της Σάμου , Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής, 1ο Προσοτσάνης) πάνω στο τραγούδι του Γιώργου Χατζηπιερή ” βόλτα στο δάσος “. Δείτε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο

https://youtu.be/9uUhtfcPpSc

Μέσα από αυτό το τραγούδι οι μαθητές αναγνωρίζουν πώς όλες οι εικόνες που περιγράφει είναι απλά καθημερινά πράγματα που μας δίνουν χαρά, αλλά μπορούν να συμβούν μόνο όταν έχουμε Ειρήνη! Το παιχνίδι, το φαγητό , η ξεκούραση, οι φίλοι, τα αστεία, η Αγάπη μπορούν να μας φέρουν την ευτυχία αλλά όχι σε περίοδο πολέμου. Και η Ειρήνη θέλει μόνο να μάθουμε να απλώνουμε το χέρι για να βοηθήσουμε, να κρατήσουμε, να χαϊδέψουμε, να αγκαλιάσουμε!
Τα παιδιά ζωγράφισαν τον ήρωα του τραγουδιού και με ψηφοφορία που έγινε ανάμεσα στις ζωγραφιές όλων των σχολείων επιλέχτηκε το κοριτσάκι με το ροζ φουστάνι και τα ξανθά μαλλιά από το νηπιαγωγείο της Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής!

Όλες οι σκηνές ζωγραφίστηκαν από τους μαθητές και κάθε σχολείο ανέλαβε από μία σκηνή! Πριν από κάθε χαρούμενη ειρηνική στιγμή τα παιδιά αποδίδουν την πολεμική απειλή με ασπρόμαυρη απόχρωση. Όλη η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου Etwinning με τίτλο European P.L.A.N.( Painting, Literature, Arts, Nature) που αφορά διάφορες μορφές τέχνης μέσα από περιβαλλοντικά θέματα. Με αυτήν την τέχνη , τη δημιουργία ταινίας οι μαθητές αγγίζουν την Ειρήνη για να στείλουν την αγάπη τους στους φίλους και συνεργάτες τους από τη Λιθουανία με τους οποίους σταμάτησαν να επικοινωνούν μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.