Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το νηπιαγωγείο μας το σχολικό έτος 2017 – 2018 συμμετείχε στο Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» . Η βασική θεματική ενότητα με την οποία ασχοληθήκαμε ήταν τα απορρίμματα. Στόχος του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μαθητών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Αυτό επιτεύχθηκε με τη διαμόρφωση και εφαρμογή του οικοκώδικα (ένα σύνολο κανόνων περιβαλλοντικής συμπεριφοράς) καθώς και με την εφαρμογή ενός περιβαλλοντικού σχεδίου δράσης που στόχο είχε τη μετατροπή του σχολικού χώρου σε καθαρό, όμορφο και φιλικό.

 

Το σχολικό έτος 2018-2019 στα πλαίσια του προγράμματος ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ασχοληθήκαμε με τη θεματική ενότητα σχολική αυλή. Στόχος μας ήταν η αναμόρφωση της αυλής, ώστε να είναι πιο λειτουργική και ελκυστική στους μαθητές, να γίνει χώρος αγωγής και να παρέχει ποικίλα εκπαιδευτικά ερεθίσματα. Το σχέδιο δράσης μας περιλάμβανε φύτευση δέντρων, αρωματικών φυτών και λουλουδιών, βάψιμο της όψης του κτιρίου, σύστημα ανακύκλωσης στην αυλή, τη δημιουργία του ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑ της αυλής, κ.α. .

Το σχολικό έτος 2021 – 2022 μετά από τέσσερα σχολικά έτη που συμμετείχε το σχολείο στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» βραβεύτηκε με την πράσινη σημαία του Δικτύου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς και την τοπική αυτοδιοίκηση που συνέβαλαν μέσα από τις δράσεις που υλοποιήσαμε να πραγματοποιηθεί το όραμα που θέσαμε για το νηπιαγωγείο μας.

HPIM0106