Eπαναλειτουργία σχολείων

Ιαν 20227

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες,

σας ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία.

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 τα σχολεία ανοίγουν με τροποποίηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα:

1.Την πρώτη εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου, θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ αντί για δύο από τους μαθητές. Αυτός ο ενισχυμένος έλεγχος θα πρέπει να διενεργηθεί τις τελευταίες 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Παρασκευή. Έως το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022 μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν από τα φαρμακεία πέντε self test για τις επόμενες δυο εβδομάδες (τρία για την πρώτη και δυο για τη δεύτερη εβδομάδα).
2. Οι δηλώσεις για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού ράπιντ τεστ ή σελφ τεστ των μαθητών συνεχίζουν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και κατά την προσέλευση επιδεικνύετε τη σχολική κάρτα για Covid εκτυπωμένη ή χειρόγραφη (αναγράφοντας τον κωδικό δήλωσης στην πλατφόρμα edupass) στη νηπιαγωγό.
3. Τις επόμενες εβδομάδες θα διενεργούνται δυο σελφ τεστ 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή από όλους τους μαθητές (εμβολιασμένους, μη εμβολιασμένους, νοσήσαντες).
4. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλοι οι μη εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ (την 1η και την 5η ημέρα) και ένα σελφ τεστ σε διάστημα 5 ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές και αυτοί που έχουν νοσήσει εντός τριμήνου θα κάνουν ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων.

Στο παρακάτω link της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας μπορείτε να διαβάσετε ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.
Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λειτουργία των σχολείων

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το ΦΕΚ με τη σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε για τον τρόπο επαναλειτουργίας των σχολείων.

ΦΕΚ 7/Β΄/06-01-2022

 Σας ευχαριστούμε για τη θετική ανταπόκρισή σας και ευχόμαστε να έχουμε μια δημιουργική, ασφαλή χρονιά με υγεία όλοι.

Με εκτίμηση

Η Προϊσταμένη

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Eπαναλειτουργία σχολείων    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων