Την Πέμπτη 25/11 πραγματοποιήσαμε στο νηπιαγωγείο μας άσκηση σεισμού. Αρχικά, συζητήσαμε σχετικά με το τι είναι ο σεισμός, τι συμβαίνει την ώρα του σεισμού και πώς νιώθουμε εμείς τότε. Για επιπλέον πληροφορίες παρατηρήσαμε το ανάλογο εποπτικό υλικό και παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο.
Στη συνέχεια, είδαμε τι πρέπει να κάνουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον σεισμό.
Αναλογιστήκαμε τι θα κάνουμε αν γίνει σεισμός όταν είμαστε στο σχολείο και βρήκαμε τα σημεία που μπορούμε να προφυλαχτούμε αν είμαστε στη σχολική τάξη, στον διάδρομο, ή στις τουαλέτες.
Αφού εξηγήσαμε αναλυτικά τα βήματα, κάναμε 2 φορές άσκηση σεισμού, αρχικά κάθε τμήμα ξεχωριστά και στη συνέχεια και τα δύο τμήματα ταυτόχρονα. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και εφάρμοσαν με προσοχή όσα είχαμε αναφέρει.
Ολοκληρώνοντας την ημερήσια δράση μας, αναρωτηθήκαμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προφυλαχτούμε και στο σπίτι και σκεφτήκαμε να ενημερώσουμε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μας, έτσι ώστε να είμαστε όλοι έτοιμοι σε περίπτωση που γίνει σεισμός.
Στο τέλος, υποσχεθήκαμε ότι αν γίνει ένας σεισμός δεν θα μας πιάσει πανικός και το κρατήσαμε αυτό ως το μότο αυτής της ημέρας!








