ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ !!!

Αγαπημένα μας παιδιά,

αφού ασχολούμαστε με την ανακύκλωση ,τι θα λέγατε να κάνετε μια όμορφη και ευφάνταστη κατασκευή με υλικά που θα κατέληγαν στην ανακύκλωση ;

Περιμένουμε φωτογραφίες με τις κατασκευές σας στο mail@1nip-pentel.att.sch.gr ως την Πέμπτη 21 Μαΐου για να τις αναρτήσουμε !!!!

Καλή επιτυχία και καλές κατασκευές !!!

Art from Recycled Materials for IAHC art show

“Art from Recycled Materials for IAHC art show” από Jacque Davis διατίθεται με άδεια χρήσης CC by-nc-sa-2.0

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

1o Νηπιαγωγείο  Πεντέλης

Εγγραφές Νηπίων-προνηπίων

14-5-2020

 

Λαμβάνοντας υπόψη τις παρ. 4α και 4Α του άρθρου 6, του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ Α’ 109) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ Α’ 142), καθώς και με το άρθρο 35 της ΠΝΠ/01-05-2020 (ΦΕΚ Α΄ 90) οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, σύμφωνα με το άρθρο 1, της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής θα υποβάλλει ο γονέας/κηδεμόνας για το Νηπιαγωγείο που ανήκει, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/
Για το σχολικό έτος 2020-2021 οι ηλεκτρονικές εγγραφές στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 30 Μαΐου 2020. Εγγραφές μετά την 30η Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Στο Νηπιαγωγείο μας φέτος θα εγγραφούν υποχρεωτικά:

  • ΝΗΠΙΑ– έτος  γέννησης  2015
  • ΠΡΟΝΗΠΙΑ– έτος γέννησης 2016

(Όσα προνήπια φοιτούν ήδη στο σχολείο μας δεν χρειάζεται οι γονείς/κηδεμόνες να κάνουν καμιά ενέργεια για να συνεχίσουν τη φοίτησή τους ως νήπια και την επόμενη σχολική χρονιά. )

 

Aπαιτούμενα δικαιολογητικά (όλα πρωτότυπα)

  1. Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας (στην ηλεκτρονική αίτηση)

Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου, το οποίο πρέπει να είναι στο όνομα του πατέρα ή της μητέρας του νηπίου και η διεύθυνση να ανήκει οπωσδήποτε στη σχολική περιφέρεια του Νηπιαγωγείου.

Θα πρέπει να είναι ένα από τα παρακάτω αποδεικτικά διεύθυνσης κατοικίας :
-Λογαριασμός ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τελευταίου διμήνου
-Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας (του προηγούμενου έτους)
– Μισθωτήριο ενοικίασης κατοικίας θεωρημένο από την Εφορία (παλαιό μισθωτήριο) ή  εκτυπωμένο από το TAXIS NET με αποδοχή ιδιοκτήτη και ενοικιαστή.
– Συμβόλαιο αγοράς κατοικίας

 

Δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι γονείς στο Νηπιαγωγείο

 

  1. Βιβλιάριο Υγείαςτου νηπίου (γαλάζιο βιβλιάριο εμβολίων) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια και φωτοτυπία της σελίδας με το όνομα του παιδιού καθώς και  των σελίδων με τα εμβόλια.

 

  1. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή  Μπορείτε να εκτυπώσετε το έντυπο από εδώ: (ΑΔΥΜ)
    Συμπληρώνεται από τον παιδίατρο. Για το νήπιο που θα συνεχίσει τη φοίτησή του για δεύτερη χρονιά στο Νηπιαγωγείο μας , δεν απαιτείται νέο ΑΔΥΜ.

 

  1.  Στην περίπτωση των μαθητών/-τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι  γονείς συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία.

Αν το παιδί πάσχει από χρόνια ασθένεια, είναι απαραίτητη  η σχετική  ιατρική γνωμάτευση.

Αν οι γονείς είναι διαζευγμένοι, είναι απαραίτητη η δικαστική απόφαση επιμέλειας.

 

 

Για την εγγραφή του παιδιού στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα χρειάζεται και οι δύο γονείς να προσκομίσουν:

 

  • Βεβαίωση εργασίας ή Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του   τρέχοντος έτους αν είναι αυτοαπασχολούμενοι ή
  • Κάρτα ανεργίας αν είναι άνεργοι ή
  • Αποδεικτικό στοιχείο αν ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως: πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις, ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης, φυλακισμένοι, πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας ή πολίτες τρίτων χωρών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο τμήμα πρόωρης υποδοχής :

  1. Στο τμήμα πρόωρης υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.
    2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος πρόωρης υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.
  2. Ώρα προσέλευσης 7:45΄π.μ.-8:00΄ π.μ. (για όλη τη σχολική χρονιά)

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

 

Υποχρεωτικό Πρωινό Πρόγραμμα 08.15΄π.μ. – 13.00΄μ.μ.

Ολοήμερο Προαιρετικό Πρόγραμμα 13.00΄μ.μ. -16.00μ.μ.

 

Πρωινή Προσέλευση:8.15΄π.μ.-8.30΄π.μ.

Αναχώρηση πρωινού υποχρεωτικού προγράμματος: 13.00΄μ.μ.

Αναχώρηση προαιρετικού ολοήμερου  προγράμματος: 16.00΄μ.μ.

 

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

 

Για την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς  με το νηπιαγωγείο όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς για να οριστεί η ακριβής ημέρα και ώρα που θα προσέλθουν με όλα τα  απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Τζώρα Νικολέττα

τηλέφωνο: 210 8042435 (ώρες κατάθεσης δικαιολητικών: 9:00΄π.μ. -11.00΄π.μ.)
email: mail@1nip-pentel.att.sch.gr

  • Τα όρια σχολικής περιφέρειας των νηπιαγωγείων, για να δείτε σε ποιό ανήκετε, θα τα δείτε εδώ
  • Οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης εγγραφής νηπίων και προνηπίων θα δείτε εδώ
  • Εγγραφή Νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης: 
  • Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι βεβαιώσεις φοίτησηςτων νηπίων για την εγγραφή τους στο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης έχουν δοθεί στη Διευθύντρια του Δημοτικού  Πεντέλης.
  • Επαναφοιτήσεις και εγγραφές Προνηπίων
  • Οι επαναφοιτήσεις Νηπίων που φοιτούσαν στο 1ο Νηπιαγωγείο  Πεντέλης το σχολικό έτος 2019 -2020, γίνονται αυτόματα για το επόμενο διδακτικό έτος, εφόσον έχουν καταθέσει αίτηση επαναφοίτησης και οι δύο γονείς.
  • Οι εγγραφές Προνηπίων που φοιτούσαν στο 1ο Νηπιαγωγείο  Πεντέλης το σχολικό έτος 2019 -2020, γίνονται αυτόματα για το επόμενο διδακτικό έτος.

 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ… ΤΩΡΑ….

Αγαπημένη και Εξαιρετική ικανότητα των παιδιών είναι η δημιουργικότητά τους!!!! Εκεί που οι ιδέες των ενηλίκων σταματούν η Φαντασία των παιδιών ξεκινά και έρχεται να μας αιφνιδιάσει Ευχάριστα!!! Τι κι αν τα χαρτόνια μας στο σπίτι τελείωσαν εν μέσω κορονοϊού; Τι κι αν οι πρώτες ύλες για τις κατασκευές εξαντλήθηκαν; Τι κι αν τα βιβλιοπωλεία έμειναν Κλειστά; Τα παιδιά είναι εκείνα που θα Ανοίξουν το Μαγικό κουτί των ιδεών με ό,τι εμείς θεωρούμε άχρηστο υλικό.

Ευκαιρία λοιπόν, να δείξουμε στα παιδιά μας πόσο Αγαπάμε το Περιβάλλον. Ευκαιρία λοιπόν, να δείξουμε στα παιδιά μας πόσο Φροντίζουμε τον Πλανήτη μας πηγαίνοντας στους Μπλέ κάδους. Ευκαιρία λοιπόν, να μας διδάξουν τα παιδιά μας πως Τίποτα δεν μπορεί να είναι «Άχρηστο» στα χέρια τους!!!

Ανακύκλωση θα πει:  « Φτιάχνω και Δημιουργώ

                         Σκέφτομαι, Κατασκευάζω

                         Τραγουδώ και Όμορφα περνώ

                         Ακόμα και ας ακούω όλο

                         Για τον Κορονοϊό!!!!!!!