ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε πολλά από τα παραμύθια γνωστών συγγραφέων με αφήγηση από  ηθοποιούς, ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του ψηφιακού βιβλίου.

http://www.mikrosanagnostis.gr/istoria_list.asp

Ακούστε και ξεφυλλίστε το παραμύθι μαζί με τα παιδιά και καλή απόλαυση !!!

 

ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος έχει δημιουργήσει το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαβάζουν δωρεάν ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone.

Στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα βρείτε δεκάδες παιδικά και εφηβικά βιβλία, μερικών από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, με κλασικούς αλλά και νεότερους τίτλους.

Διαδικασία εγγραφής και ανάγνωσης

Μεταβείτε στην σελίδα του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου (ereading.nlg.gr). Για να «κατεβάσετε» δωρεάν τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν πρέπει απαραιτήτως να κάνετε εγγραφή ως ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ χρήστης (μέσω taxisnet). Στη συνέχεια αναζητήστε το βιβλίο που θέλετε να διαβάσετε στο παιδί σας (ή να διαβάσει μόνο του εάν είναι μεγαλύτερης ηλικίας), βάσει συγγραφέα ή τίτλου.

Κάθε πιστοποιημένος χρήστης μπορεί να «κατεβάσει» ταυτόχρονα έως 3 ηλεκτρονικά βιβλία, για 20 ημέρες το καθένα, με δικαίωμα ανανέωσης. Εάν το βιβλίο που σας ενδιαφέρει είναι ήδη δανεισμένο σε κάποιον άλλο χρήστη, μπορείτε να κάνετε «κράτηση».

Καλές (ηλεκτρονικές) αναγνώσεις!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 

“Μένουμε
σπίτι….Συνδε-Δεμένοι” του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα
Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το έντυπο που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική
υποστήριξη
οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι
λόγω
των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό – Covid-19.

http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/pdf/menoumespitisyndedemenoi–psichologiki-stirixi-gia-oikogeneies.pdf

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

λόγω της διακοπής λειτουργίας του Νηπιαγωγείου μας από την πανδημία του κορονοϊού θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώνουμε μέσα από αυτή την ιστοσελίδα καθώς επίσης και να σας προτείνουμε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας.

Ευχόμαστε υγεία και δύναμη σε όλους.

Η Προισταμένη

Τζώρα Νικόλ