2η Αποστολή Etwinning: Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου;

2η Αποστολή: Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου;

Στη σελίδα αυτή φιλοξενούμε την πρόσκληση από το πρόγραμμα e-twinning προς όλα τα ελληνικά νηπιαγωγεία της χώρας που συμμετέχουν σε αυτό.

Δραστηριότητα: Γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου

Μπορεί να ακυρώθηκε απότομα η γιορτούλα μας στο σχολείο μας αλλά τι Θα λέγατε να κάνουμε όλοι μαζί τη γιορτούλα μας εδώ στο blog μας;

Δείτε το βιντεάκι για να μάθετε και να εμπνευστείτε… και μετά απαντήστε στην πρόσκληση που μας γίνεται!

Φτιάχνουμε Τσολιαδάκια και Αμαλίες όπως και με όποιο τρόπο μπορούμε… (βλέπετε παρακάτω κατασκευές από άλλα σχολεία που συμμετέχουν στο έργο etwinning για να πάρετε ιδέες) 

Επίσης μπορούμε να ηχογραφήσουμε το ποίημά μας κάνοντας κλικ πάνω στον φάκελο εργασιών και στην συνέχεια αφού ανοίξει η εφαρμογή, να πατήσουμε στο εικονίδιο “voice” της εφαρμογής και να ανεβάσουμε το ποίημά μας!

Φάκελος Εργασιών

Όποιος δεν καταφέρει να  ανεβάσει την εικόνα της ζωγραφιάς του στον παραπάνω φάκελο/ψηφιακή αφίσα, μπορεί εναλλακτικά να τη στείλει στο email του σχολείου: mail@1nip-pefkis.att.sch.gr

(Οι κυρίες θα φροντίσουν να την ανεβάσουν).

Παρακαλούμε σημειώστε όταν θα τα ανεβάσετε να γράψετε και το μικρό όνομα του παιδιού σας, ώστε να τα προσαρμόσουμε με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα βιντεάκι, παρουσιάζοντας τη γιορτούλα μας!

Όταν ανεβάσουν τα παιδιά τη ζωγραφιά τους (μέσα στο χρονικό περιθώριο/προθεσμία που δίνεται στις ανακοινώσεις), οι κυρίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν ένα βίντεο για την συγκεκριμένη δραστηριότητα για το e-twinning πρόγραμμα και θα αναρτηθεί και στο blog μας, στη σελίδα “γωνιά των μαθητών”

Εναλλακτικά μπορείτε όσοι γονείς είναι εξοικειωμένοι με την  τεχνολογία να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

Πατήστε με το ποντίκι σας πάνω στο παρακάτω μικρόφωνο. Οι γονείς μπορούν να κατεβάσουν το εργαλείο audacity στον υπολογιστή. Τότε, μπορείτε να ηχογραφήσετε με τους γονείς σας το ποίημα σας. Στη συνέχεια, αφού αποθηκεύσουν οι γονείς την ηχογράφηση στον υπολογιστή, μπορείτε να το ανεβάσετε στην ίδια εφαρμογή που περιγράψαμε παραπάνω