Λειτουργία σχολείου τη Δευτέρα 14-9-2020

Αγαπητοί γονείς και παιδιά,
 
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 14-9-2020 το σχολείο μας με βάση και το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ με Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ7/119761/Δ1/11-09-2020 που λάβαμε το απόγευμα της Παρασκευής 11/9/2020  θα λειτουργήσει ως εξής:
  • Τα παιδιά θα έρθουν στο σχολείο στις 8:15 (η πόρτα για την προσέλευση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 8:30 π.μ.)
  • Οι γονείς/συνοδοί θα τα αφήσουν και θα έρθουν να τα παραλάβουν στις 11:00 π.μ.
  • Στις 10:45 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός, ο οποίος φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών θα πραγματοποιηθεί χωρίς γονείς. 
Τα παιδιά θα έχουν μια πρώτη επαφή με το σχολικό περιβάλλον και θα γνωριστούμε μεταξύ μας με πολλά παιχνίδια γνωριμίας! Θα πρέπει να έχουν μαζί τους μια τσάντα, μικρή πετσέτα, το υγιεινό κολατσιό τους, ένα μπουκαλάκι νερό και ένα σακουλάκι κατά προτίμηση με zip (φερμουάρ), όπου μέσα θα βάλετε μια μάσκα της επιλογής σας. Όλοι γνωρίζετε τις οδηγίες για τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. Θα σας σταλεί το σχετικό έντυπο υλικό σε άλλο e mail.
 
Αν κάποιοι γονείς έχετε εκπαιδεύσει τα παιδιά στη χρήση της μάσκας, μπορείτε να τους τη φοράτε. Σε άλλη περίπτωση και εφόσον δεν υπάρχει κάποιο χαρτί απαλλαγής χρήσης μάσκας από παιδίατρο (λόγω ιατρικών προβλημάτων) θα φροντίσουμε εμείς με παιγνιώδη τρόπο, χωρίς πίεση και καταναγκασμό να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά σταδιακά στη σωστή χρήση της, ειδικά για τις ώρες που ο συγχρωτισμός θα είναι μεγάλος (κοινή χρήση τραπεζιών εργασίας, δραστηριότητες στον κύκλο-παρεούλα). Όπως προβλέπεται και συστήνεται θα γίνονται συχνά διαλείμματα μάσκας. Θα φροντίσουμε ειδικά την πρώτη μέρα αλλά και τις επόμενες και όσο ο καιρός το επιτρέπει να βρισκόμαστε πολύ συχνά στην όμορφη αυλή του σχολείου μας και οι δραστηριότητες να διεξάγονται εκεί χωρίς χρήση μάσκας.
 
Περισσότερα για την οργάνωση και λειτουργία της σχολικής μονάδας θα συζητήσουμε
την Τετάρτη 16/9/2020 στις 6.30 το απόγευμα, στη συνάντηση μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου.
Θα σας περιμένουμε!
Σημ: Θα πρέπει να έρθει ΜΟΝΟ ο ένας γονέας και χωρίς παιδιά.
 
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
 
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Νηπ/γείου Παλλήνης