Επιστρέφουμε και μένουμε ασφαλείς

…Και να που έφτασε η ώρα της επιστροφής…

Το Νηπιαγωγείο μας ανοίγει τη Δευτέρα 1η Ιουνίου και είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί.

Έχει γίνει απολύμανση του χώρου και οι σχολικές αίθουσες διαμορφώθηκαν έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών στο πλαίσιο του εφικτού.

Τα τμήματα της σχολικής μας μονάδας  χωρίστηκαν σε υποτμήματα ίσης δυναμικότητας και θα εφαρμοστεί εκ περιτροπής διδασκαλία, κατά τα οριζόμενα στην υπ’αριθμ.51888/ΓΔ4/0605-2020 ΚΥΑ.

Το τμήμα της κας Δήμητρας χωρίζεται σε δύο υποτμήματα με αλφαβητική σειρά:

1α. Από Α-Λ. Τα παιδιά που το επίθετό τους αρχίζει από Α-Λ θα προσέλθουν τη Δευτέρα- Τετάρτη -Παρασκευή.

1β. Από Μ-Ω. Τα παιδιά που το επίθετό τους αρχίζει από Μ-Ω θα προσέλθουν την Τρίτη και Πέμπτη.

Την επόμενη εβδομάδα θα αλλάξουν οι μέρες προσέλευσης. Δηλαδή όσοι παρακολούθησαν (1α)την πρώτη εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, θα έρθουν Τρίτη-Πέμπτη. Το ίδιο ισχύει και για το υποτμήμα (1β). Την επόμενη εβδομάδα θα έρθουν Δευτέρα- Τετάρτη-Παρασκευή.

Το τμήμα της κας Ιωάννας αναλαμβάνει η κα Μαρία και χωρίζεται σε δύο υποτμήματα με αλφαβητική σειρά:

Από Α-Λ. Τα παιδιά που το επίθετό τους αρχίζει από Α-Λ θα προσέλθουν τη Δευτέρα- Τετάρτη -Παρασκευή.

2β. Από Μ-Ω. Τα παιδιά που το επίθετό τους αρχίζει από Μ-Ω θα προσέλθουν την Τρίτη και Πέμπτη.

Και εδώ ισχύει η εκ περιτροπής παρακολούθηση και εναλλαγή των ημερών.

Το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει.

Ωράριο λειτουργίας: 8.15π.μ-8.30π.μ προσέλευση και αποχώρηση στις 13.00μ.μ

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, κάθε παιδάκι θα έχει μέσα στην τσάντα του ένα πακέτο μαρκαδόρους, μία κόλλα stick και ένα ψαλιδάκι. Θα τα χρησιμοποιεί αποκλειστικά το ίδιο και δεν θα τα μοιράζεται με άλλο παιδί. Όταν ολοκληρώνει τη δουλειά του θα τα τοποθετεί πάλι μέσα στην τσάντα του.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ,  όλα τα παιδιά και τα μέλη του προσωπικού που εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 όπως:

• Πυρετός

• Βήχας (συνήθως ξηρός αλλά μπορεί και με απόχρεμψη)

• Λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή

• Κρυάδες • Ρίγος (τρέμουλο)

• Μυαλγίες

• Κεφαλαλγία

• Πονόλαιμος

• Ξαφνική απώλεια γεύσης ή όσφρησης

απαγορεύεται να προσέρχονται στο νηπιαγωγείο με παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού ή πυρετό. Στις περιπτώσεις αυτές συστήνεται η επικοινωνία από την οικογένεια με ιατρό και εξατομικευμένη αξιολόγηση σχετικά με την ένδειξη εργαστηριακού ελέγχου για την ανίχνευση του ιού.

Συστήνεται προς τους γονείς/κηδεμόνες η θερμομέτρηση και έλεγχος για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων των παιδιών, πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι.
Επίσης,  γονείς/κηδεμόνες με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή/και πυρετό δεν θα επιτρέπεται να συνοδεύουν τα παιδιά και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί λοίμωξή τους από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, πρέπει να ενημερώνουν αμέσως τον υπεύθυνο του νηπιαγωγείου  και να ακολουθούν τις οδηγίες για κατ’ οίκον απομόνωση όλων των μελών της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

Κάθε άτομο (παιδί ή μέλος του προσωπικού) που έχει έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 δεν θα προσέρχεται στο νηπιαγωγείο, για 10 ημέρες μετά την τελευταία επαφή με τον ασθενή και στο διάστημα αυτό θα παρακολουθείται στενά η υγεία του για το ενδεχόμενο εμφάνισης συμπτωμάτων.

Καλή επιστροφή και καλή δύναμη σε όλους μας!!!

1 σχόλιο στο “Επιστρέφουμε και μένουμε ασφαλείς

  1. Καλησπέρα και καλή αρχή σε όλους μας.Θα ήθελα να ρωτήσω εάν οι ώρες προσέλευσης-αποχώρησης των παιδιών παραμένουν οι ίδιες (δηλαδή προσέλεση έως τις 8.30πμ και αποχώρηση 13.00μμ).Ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση