6η Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός εκφοβισμός, προέρχεται από άλλα παιδιά, συνήθως της ίδιας ηλικίας και αποτελεί μορφή επιθετικής συμπεριφοράς, που εμφανίζεται κυρίως στη σχολική πραγματικότητα, με σοβαρές επιπτώσεις για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου και τη διαδικασία της μάθησης.

Διαβάσαμε την ιστορία του Αγησίλαου του διαφορετικού, ένα παραμύθι που έγραψαν και εικονογράφησαν παιδιά του Νηπιαγωγείου μας. Το διαβάζετε πατώντας πάνω στο σύνδεσμο:

Ένας λαγός λιγάκι διαφορετικός

Συζητήσαμε και κάναμε μία αφίσα κατά της βίας:

Μιλήσαμε για λέξεις και εκφράσεις που κάνουν την καρδούλα μας να ραγίζει, και άλλες που την κάνουν να νιώσει καλύτερα.. Η καρδιά μας όμως δεν είναι ξανά ποτέ η ίδια:

     

Γι’αυτό αποφασίσαμε να φτάξουμε και μια αλυσίδα φιλίας και να αφήσουμε απ’έξω το σχολικό εκφοβισμό:

 

Παρακολουθήσαμε την ταινία κινουμένων σχεδίων:

Επίσης πολύ ωραίο βίντεο κατά του σχολικού εκφοβισμού που άρεσε στα παιδιά είναι το παρακάτω:

Κάναμε μία κατασκευή με τα χεράκια μας:

και γράψαμε το μήνυμά μας χρησιμοποιώντας τις ανθρώπινες φιγούρες του Keith Haring:

Λέμε ΟΧΙ στη ΒΙΑ

ΝΑΙ στη ΦΙΛΙΑ!!!

 

 

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση