Ζωγραφίζουμε για τα παιδιά της “Στοργής”

Ήταν Φεβρουάριος του 2020…λίγες ημέρες πριν κλείσουν τα σχολεία εξαιτίας της πανδημίας, που κάναμε αυτή την ανάρτηση…. Σήμερα λάβαμε ευχαριστίες και ένα ευχάριστο νέο. Οι δημιουργίες που στείλαμε στολίζουν το ημερολόγιο του συλλόγου…

Μας συγκινήσατε και μας δώσατε μεγάλη χαρά με τις πολύ όμορφες εργασίες σας και την αγάπη σας. Οι ζωγραφιές σας στόλισαν το ημερολόγιο των παιδιών του Ξενώνα Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ» για το έτος 2022.
Πολλές ευχές και σας ευχαριστούμε
Ξενώνας Συλλόγου Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ»”

Ακολουθεί η ανάρτηση του 2020…..

Ένα μήνυμα από το σύλλογο των καρκινοπαθών παιδιών “Στοργή”στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Νηπιαγωγείου μας, ήταν η αφορμή να συζητήσουμε για τον παιδικό καρκίνο.

Μάθαμε ότι στις 15 Φεβρουαρίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου. Πολλά παιδάκια δίνουν τον αγώνα τους και χέρι-χέρι, όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στην αντιμετώπισή του.

Ναι ο καρκίνος δεν είναι ανίατος και δεν μεταδίδεται. Τα καρκινοπαθή παιδιά αλλά και οι οικογένειές τους μας χρειάζονται δίπλα τους. Χρειάζονται την εμψύχωση, τη θετική μας ενέργεια, τα λόγια αγάπης και ελπίδας…. να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι.

Πήραμε λοιπόν τα χρωματιστά μολύβια μας με πολλή αγάπη και οδηγό  την αχαλίνωτη φαντασία μας ετοιμάσαμε ζωγραφιές για να συμμετέχουμε στο 1ο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Ζωγραφικής& Φωτογραφίας που διοργανώνει ο σύλλογος “Στοργή”.

“Μια καρδιά γεμάτη αγάπη”

“Τα χρώματα της ζωής”

“Το ουράνιο τόξο της αγάπης”

“Λέξεις που δίνουν φτερά”

Ζωγραφιές γεμάτες αγάπη, χρώματα, ελπίδα, πίστη….

Είστε στη σκέψη μας, στις προσευχές μας.  Σας ευχόμαστε να γίνετε γρήγορα καλά και να  ζήσετε τα πολύχρωμα όνειρά σας!!!

Λίγα λόγια για το Σύλλογο καρκινοπαθών παιδιών “Στοργή”: Ιδρύθηκε το 1991 από μια ομάδα γυναικών που είχαν την κοινωνική ευαισθησία και το όραμα να βοηθήσουν αποτελεσματικά τα καρκινοπαθή παιδιά της Θεσσαλονίκης αλλά και του ευρύτερου γεωγραφικού χώρου.

Έργο της μέχρι τώρα είναι, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του Αιματολογικού Κέντρου “Στοργή” που εδρεύει στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου και η δημιουργία- λειτουργία ενός ξενώνα στην περιοχή της Καλαμαριάς, για τα άρρωστα παιδιά και τους συνοδούς τους.