Η 25η Μαρτίου στο νηπιαγωγείο μας

Η 25η Μαρτίου έχει διπλή σημασία, θρησκευτική και εθνική για την Ελλάδα μας. Ξεκινήσαμε ένα ταξίδι για να γνωρίσουμε καλύτερα τη χώρα μας, τη λαική μας παράδοση, τα ιστορικά και θρησκευτικά γεγονότα. Αρχικά μελετήσαμε το χάρτη, διακρίναμε τις πόλεις, τα γεωγραφικά διαμερίσματα και ζωγραφίσαμε:

Διαβάσαμε το βιβλίο της Ε. Φακίνου «Τα Ελληνάκια» και ζωγραφίσαμε ό,τι μας εντυπωσίασε:

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτέλεσε αφορμή για να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και να γνωρίσουμε το λαικό μας πολιτισμό. Με τη βοήθεια του διαδικτύου βρήκαμε φωτογραφίες με παραδοσιακές στολές, κεντήματα, υφαντά και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι παλαιότερα. Στη συνέχεια, φτιάξαμε ποδιές, στολίσαμε γιλέκα και πιάτα:

Παρακολουθήσαμε τηνπαράσταση «ο Καραγκιόζης την 25η Μαρτίου», συζητήσαμε για το θέατρο σκιών, κατασκευάσαμε φιγούρες και παίξαμε:

Μέσα από τα βιβλία και το διαδίκτυο μάθαμε για την Ελληνική Επανάσταση, τους ήρωες του 1821,ζωγραφίσαμε και κάναμε διάφορες κατασκευές:

Για τον Ευαγγελισμό της Παναγίας κάναμε εικόνες χρησιμοποιώντας χαρτόνια από παλιά χαρτοκιβώτια. Εκτυπώσαμε την εικόνα, την κολλήσαμε στο χαρτόνι, βάψαμε το περίγραμμα με σφουγγάρι και τέμπερα και όταν στέγνωσε την περάσαμε με αραιωμένη ατλακόλ:

Ζωγραφίσαμετο σκηνικό της γιορτής:

Ετοιμάσαμε προσκλήσεις για τους καλεσμένους:

Μάθαμe τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς, ποιήματα και οργανώσαμε μία υπέροχη θεατρική παράσταση!!!

Χρόνια πολλά σε όλους!!!

 

Αφήστε μια απάντηση