Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Η δεύτερη εκπαιδευτική μας επίσκεψη ήταν στο ΜΣΤΘ για να παρακολουθήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “φαντασιακές εστίες”.

“Η 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης  εγκαινίασε τις εκθέσεις και τις δράσεις της στην πόλη μας με κύριο θέμα τις “φαντασιακές εστίες” και με τη συμμετοχή πάνω από 100 καλλιτεχνών.Μέσα από τα έργα που παρουσιάζονται τονίζεται η ρευστότητα και ο συνεχής επαναπροσδιορισμός του σπιτιού. Με τους όρους “εστία” αναφερόμαστε όχι μόνο στην κατοικία αλλά και στην πατρίδα, τον τόπο που νιώθει κάποιος ασφαλής και αποδεκτός, έχει τις ρίζες του και αναπτύσσει τις σχέσεις του. Σήμερα όμως βλέπουμε συνεχώς γύρω μας ανθρώπους που είναι αναγκασμένοι να εκτοπιστούν, να εγκαταλείψουν τη μόνιμη κατοικία τους και να αναζητήσουν έναν νέο, περισσότερο ασφαλή τόπο διαμονής. Οι τόποι αυτοί υφίστανται στο φαντασιακό ως κατασκευή, ως προβολή και προσδοκία”.

Κατά την άφιξή μας βγάλαμε μια αναμνηστική φωτογραφία:

Οι κυρίες του Μουσείου μας υποδέχτηκαν μαζί με τις δαχτυλόκουκλές τους:

Στη συνέχεια γνωρίσαμε το έργο του Paolo Incarnato( γεννήθηκε στη Νάπολη, Ιταλία. Ζει και εργάζεται στη Λήμνο)  “Στέγη, 2016, Εγκατάσταση με βυζαντινά κεραμίδια”:

Είδαμε το έργο της Φωτεινής Καρυωτάκη ( Γεννήθηκε στα Χανιά) “Η Κούνια, 2017, εγκατάσταση(βαμβακερό σχοινί, ξύλινο κάθισμα, μεταλλική βάση στήριξης, σύρμα, ύφασμα):

Παρατηρήσαμε το έργο της Eva Borner(Ζει και εργάζεται στην Ελβετία) “Αόρατοι άνθρωποι, 2016, φωτογραφία, 80Χ 120εκ. Φωτογράφισε κοιτώνες αστέγων στην Αθήνα:

Είδαμε και την εγκατάσταση του Einat Amir που ζει και εργάζεται στην Ιερουσαλήμ ‘Καθιστικό,2011, σχεδιασμένο και διακοσμημένο από παλιομοδίτικα έπιπλα που προέρχονται από παλιατζίδικα.

Είδαμε κι άλλους πίνακες και κατασκευές σύγχρονης τέχνης:

Περάσαμε πολύ ωραία και μάθαμε τόσα πολλά!!!