Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (World Environment Day – WED) γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ για την ενθάρρυνση της παγκόσμιας ενημέρωσης και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σχεδιάστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1972 την πρώτη ημέρα της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το ανθρώπινο περιβάλλον ως αποτέλεσμα συζητήσεων για την ενσωμάτωση των ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων και του περιβάλλοντος Γιορτάστηκε για πρώτη φορά δύο χρόνια αργότερα, το 1974 με θέμα “Μόνο μία Γη”. ‘Ηταν μια εμβληματική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα αναδυόμενα τότε περιβαλλοντικά ζητήματα, από τη θαλάσσια ρύπανση και την υπερθέρμανση του πλανήτη, έως τη βιώσιμη κατανάλωση και την εγκληματικότητα κατά της άγριας πανίδας.

Σκοπός  του Νηπιαγωγείου  αποτελεί  η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας  σε θέματα βιοποικιλότητας, κλιματικής αλλαγής, απορριμμάτων και οικολογικού αποτυπώματος της κατανάλωσης –διατροφής. Η προστασία του περιβάλλοντος, ο υγιεινός τρόπος ζωής η έννοια της αειφορίας, το γεγονός ότι δεν είναι η γενιά μας που θα εξαντλήσει τον πλανήτη από τους πόρους αλλά θα πρέπει να είναι αλληλέγγυα απέναντι στις επόμενες γενιές, μας υποχρεώνει ως μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι απέναντι στους αυριανούς πολίτες. Θα πρέπει να αφουγκραστούμε την ανάσα της γης για να μπορέσουν και τα παιδιά να βιώσουν τη μαγεία της δημιουργίας.

Στο παραπάνω πλαίσιο λοιπόν, συζητήσαμε πολύ με τα παιδιά για το τί είναι  περιβάλλον, είδαμε πολλές  εικόνες σχετικές  με την μόλυνση του περιβάλλοντος σε όλα τα επίπεδα,  στον υπολογιστή,  διαβάσαμε βιβλία για την ανακύκλωση και την σημασία της και φυσικά κατασκευάσαμε τον πλανήτη μας που  όλοι πρέπει να προστατεύουμε

1717599833347   1717599833295

Τα παιδιά εντοπίζουν προβλήματα και δίνουν λύσεις.



Λήψη αρχείου