ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΑΤΦOΡΜΑΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ SELF TEST

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου αλλάζει η πλατφόρμα δήλωσης του αρνητικού αποτελέσματος self test για τους μαθητές των σχολείων. Θα μπαίνετε πλέον στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, στην οποία ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.

 

Οι υπόχρεοι εισέρχονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, συνδέονται με κωδικούς taxisnet και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

 

Α) Αν έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά

 

Β) Για τα self-test, η δήλωση θα γίνεται 2 φορές την εβδομάδα ακριβώς όπως γινόταν μέχρι τώρα πριν την είσοδό των μαθητών/-τριών στο σχολείο την Τρίτη και Παρασκευή

Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr, και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση Self Test Μαθητών/τριών – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184), και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος, σύμφωνα με τη οριζόμενα στο άρθρο 4 της υπό στοιχεία 124068/ΓΔ4/1.10.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Επικρατείας (Β΄ 4558).

Η Προϊσταμένη,

ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ ΣΥΜΕΛΑ