Διαλέγω ανακυκλώσιμο υλικό και φτιάχνω τον ήρωα που αγαπώ!!!!!

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης πλέον έκθεσης που διοργανώνεται από την Σχολική Σύμβουλό της 32ης Περιφέρειας Ν. Μαγνησίας Κα Τζένη Μωραϊτη  και των νηπιαγωγείων όλου του νομού με θέμα για αυτή τη χρονιά : “Τα υλικά της ζωής μας” εντάξαμε στον προγραμματισμό μας την θεματική με τίτλο : ‘ Διαλέγω ανακυκλώσιμο υλικό και φτιάχνω τον ήρωα που αγαπώ¨ Ξεκινώντας λοιπόν να μιλάμε με τα παιδιά για τα υλικά που υπάρχουν γύρω μας , για την ανακύκλωση και τις οφέλεις που προκύπτουν από αυτήν για άνθρωπο και περιβάλλον αναφερθήκαμε σε αγαπημένους ήρωες τόσο παραμυθιών όσο και κινηματογραφικών ταινιών , σκεφτήκαμε , αποφασίσαμε ποιούς θα κατασκευάσουμε , πειραματιστήκαμε τι υλικά μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε, πήραμε κόλλες, ψαλίδια, ρολά, καπάκια ,χαρτιά, μπουκάλια και κατασκευάσαμε τα έργα μας τα οποία μέχρι τις 31/3/2018 θα στολίζουν μαζί με τα έργα όλων των συναδέλφων του νομού το Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου.

Όταν λοιπόν ανακατεύονται υλικά , μεράκι, φαντασία και χαρά ιδού το αποτέλεσμα!!!

Αγαπημένη ηρωίδα μας : Η Κοκκινοσκουφίτσα

 

Έπειτα : Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι

και μαζί της ο βάτραχος …..

Η Χιονάτη είναι φτιαγμένη από μπουκάλι χλωρίνης, η φούστα από εφημερίδα βαμμένη από τα παιδιά τα χέρια απο χαρτοπετσέτα, το πρόσωπο από εφημερίδα και χαρτοταινία , ο γιακάς από σουπλά για τούρτες ( όπως και η ποδιά της Κοκκινοσκουφίτσας) τα μαλλιά από μαλλί πλεξίματος . Οι νάνοι είναι φτιαγμένοι από μικρά  μπουκαλάκια από σοκολατούχο γάλα , χαρτόνια, κουμπιά στη ζώνη, πουγκάκια γεμάτα με χόρτι για τα σκουφάκια. Ο βάτραχος από πλαστική αυγοθήκη, φόδρα . τσόχα και ματάκια από καπάκια γνωστού απορρυπαντικού!!!!

Και μιας και είμαστε στα παραμύθια και είναι και χειμώνας και διαβάσαμε και το παραμύθι: ‘ Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει..”

Και επειδή τα αγόρια μας ανέφεραν σούπερ ήρωες……..

Είπαμε: ‘ Τα υλικά συναντούν τους σούπερ ήρωες του σινεμά!!!!!!!

Και ένα μικρό παράπονο: “Κυρίες minions δεν θα φτιάξουμε;;;;;;;;;;;;;;

Χαλάμε εμείς χατίρι;;;; Τα πινέλα σας και μπρος!!!!!

Και στις 28/2/2018 φορέσαμε τα καλά μας και πήγαμε στα εγκαίνια της έκθεσης στην οποία σημαντική βοήθεια πρόσφερε το παράρτημα Βόλου της Ο.Μ.Ε.P