ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021-2022

 

Σας ενημερώνουμε  ότι για το  Σχολικό έτος  2021 – 2022  οι αιτήσεις των  εγγραφών στα   Νηπιαγωγεία θα πραγματοποιηθούν από:  1 έως 20 Μαρτίου 2021.                                                                                                 Δικαίωμα εγγραφής :Οι  μαθητές/τριες  γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017

Ο τόπος κατοικίας τους να βρίσκεται στα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου Ν. Αγχίαλος-Βελανιδιά-Χρυσή Ακτή Παναγιάς-Μάραθος-Κριθαριά-Δημητριάδα-Μικροθήβες.

  Οι αιτήσεις εγγραφών σε όλα τα δημόσια Νηπιαγωγεία, από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση:       https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Για την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής  του νηπίου/προνηπίου οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  •  Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.

  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).                                        ·             Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης   οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή

β)τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας

  γ) τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (εάν το επιθυμούν)

δ) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

 ε) επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία  με την Προϊσταμένη του  Νηπιαγωγείου.

Δικαιολογητικά εγγραφής

Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας παιδιού (ΒΥΠ)

Αποδεικτικό στοιχείο για την διεύθυνση κατοικίας(Λογαριασμός ΔΕΗ, ΔΕΥΑΜΒ, ΟΤΕ, συμβόλαιο ενοικίου.)

Ατομικό δελτίο υγείας μαθητή (ΑΔΥΜ) (Δίδεται από το Νηπιαγωγείο)

Τα δικαιολογητικά θα προσκομίζονται στο Νηπιαγωγείο έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου  και κατόπιν ρανεβού, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Όσον αφορά στα φοιτούντα προνήπια , η εγγραφή στα νήπια γίνεται αυτεπάγγελτα.

Τηλ: 2428077176

mail@1nip-n-agchial.mag.sch.gr

Yπεύθυνη: Χατζησταύρου Φώφη

2021-ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

Καλή Χρονιά !!!!

ΕΥΤΥΧΩΣ με την νέα χρονιά κλείσαν τα κομπιούτερ και άνοιξαν τα σχολεία!!! Με μάσκες φυσικά και αποστάσεις…. αλλά τα λέμε από κοντά!!!

Και από τη χαρά μας πετάξαμε ως το διάστημα!!!!

 

Μετά το διάστημα τί ήταν να πάρουμε την χρονομηχανή και να γνωρίσουμε τους δεινόσαυρους!

και μάλιστα να γνωρίσουμε το έργο των παλαιοντολόγων!!!

Μετά από αυτά Να το το ΠΤΥΧΙΟ!

Άγιος Βασίλης!!!

Και φέτος ήρθε ο Άη Βασίλης!!! Είμασταν καλά παιδιά , όλοι!!! Τα δώρα τα έφερε με click away!!! Τα κάλαντα τα είπαμε με βιντεοκλήση!!! 

Απλώσαμε την μπουγάδα του!!!! Γνωρίσαμε τον φίλο του τον Ρούντολφ!!!

 

Να και η βασιλόπιτα webex!!!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ο καιρός πέρασε …. το ημερολόγιο έδειξε Δεκέμβρη!!! Δεκέμβρης σημαίνει Χριστούγεννα!!! Οι πρώτες διαδικτυακές φάτνες!!!  Τα χριστ/κα δένδρα!!!

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστέρι!!!  Τα αγγελάκια μας!!!

ΧΕΙΜΩΝΑΣ-ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ -ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΣΠΟΡ

Φορέσαμε τα σκουφιά και τα γάντια μας να δείξουμε στους φίλους μας τα χειμωνιάτικα ρούχα!!!Ζωγραφίσαμε χιονάνθρωπο, σκιέρ,παιδιά με σκουφάκια!!!

Και φυσικά φτιάξαμε χιονάνθρωπους!! Τι κι αν δεν χιόνισε ακόμα!!! 

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Φέτος η χρονιά είναι διαφορετική από τις άλλες….

Δεν γιορτάσαμε την 28η Οκτωβρίου λόγω covid-19,  όπως άλλοτε( γιορτή στο θέατρο, παππούδες γιαγιάδες, ….πάνε αυτά). Ο λόγος covid-19. Έφτασε η γιορτή του Πολυτεχνείου. Λόγω covid-19 όλες οι σχολικές μονάδες σε όλη την επικράτεια έκλεισαν. Και ήρθε η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Μέχρι να την γνωρίσουμε , όπως κάθε καινούριο , δυσκολευτήκαμε λίγο…. αλλά μετά ποιος μας έπιανε!!! Περιμέναμε την ώρα να μαζευτούμε όλοι μαζί στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Να πούμε τα νέα μας, να ζωγραφίσουμε μαζί, να δείξουμε τα παιχνίδια μας , να πούμε ένας ένας τα τραγουδάκια μας , να μάθουμε να ανοίγουμε το μικρόφωνο και να μιλάμε ένας ένας . Φυσικά στο σχολείο είναι καλύτερα!!! Αλλά από το να μη βλεπόμαστε καθόλου, καλύτερα  η webex!!!

Μιλήσαμε για τις ελιές, 

Αγιασμός

Ο αγιασμός για τη σχολική χρονιά 2020-2021, ήταν διαφορeτικός λόγω covid-19.

O πατέρας Νικόλαος έκανε τον αγιασμό στην αυλή του σχολείου παρουσία γονέων, που ήταν σε αποστάσεις covid-19 , αντιπροσώπων των τμημάτων των μαθητών και της Πρ/νης του σχολείου. Φυσικά όλοι φορούσαμε μάσκες για να αποφύγουμε την διασπορά του ιού.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ