Ο Γάμος της ποντικίνας

Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος άλλης μιας δημιουργικής χρονιάς !!!! Πως θα  έπρεπε να κλείσει λοιπόν μια τέτοια χρονιά;;;;;

Μα με μια κουκλοθεατρική παράσταση φυσικά από ειδικούς στο είδος τους !!! Καλώς ορίσαμε λοιπόν την Κυρία Ξηρομερίτη η οποία με τον θίασο της μας παρουσίασε τον γάμο της ποντικούλας , ένας γάμος με τα όλα του !!!!

Το προξενειό ,τους καλεσμένους , τους χορούς και τα κεράσματα!!!!

Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι:

Βίον ανθόσπαρτον στους ποντικονιόπαντρους και….

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!!!!!!!!!!

Ζώα της θάλασσας που κινδυνεύουν αν οι άνθρωποι δεν τα προστατεύουν

Και μετά τα ζουζούνια και μιας και ήμασταν στα λημέρια της βιολογίας μιλήσαμε για τα θαλάσσια ζώα υπό εξαφάνιση! Μιλήσαμε λοιπόν για τις χελώνες καρέτα – καρέτα , για τις φώκιες μονάχους – μονάχους, τα δελφίνια, διάφορα είδη καρχαριών και φυσικά στολίσαμε την πόρτα της τάξης μας με διάφορους θαλασσινούς φίλους όπως ιππόκαμπους, αστερίες , δελφινάκια κλπ

Φτιάξαμε τα ψαράκια μας

Συζητήσαμε για το τι πρέπει να κάνουμε για να διατηρούμε καθαρές τις θάλασσες και τις ακτές και είδαμε σχετικά βιντεάκια στο youtube. Και εμπνευσμένα από το θέμα αυτό και το εξώφυλλο των φακέλων μας .

  

και το ενυδρείο μας!!!!!

 

Τα ζουζούνια θα ΄ρθουν πάλι να μου πάρουν το κεφάλι……..

Επόμενο αγαπημένο  θέμα των παιδιών που προέκυψε από το γεγονός ότι κάθε μέρα στο διάλειμμα μας έφερναν και ένα έντομο και μας ρωτούσαν για αυτό ήταν η γνωριμία με τα μικρά αυτά πλασματάκια που τα ονομάζουμε έντομα.

Η ερώτηση λοιπόν που προκάλεσε καταιγισμό ιδεών και χαμό στα τμήματα μας ήταν:

Ποιό έντομο θα ήθελες να γνωρίσουμε στην παρεούλα μας;;;;;;

Οι απαντήσεις βροχή, δεν προλαβαίναμε να σημειώνουμε ….Κυρία να πούμε για τα μυρμήγκια, τις πασχαλίτσες, τις μέλισσες , τις πεταλούδες , τα κουνούπια κλπ…κλπ…κλπ!!!!

Στρωθήκαμε λοιπόν όλοι μικροί, μεγάλοι και μαζέψαμε πληροφορίες για όσα έντομα μας ζητήθηκε αρχικά και για άλλα τόσα μη σας πω.

Και τα παιχνίδια ξεκίνησαν …..

Παίξαμε την αράχνη που ξεδιπλώνει τον ιστό της (κορδέλα) κρατάει την άκρη της κορδέλας ένα παιδί και μόλις βρίσκει έναν φίλο μένει ακίνητο κρατώντας την κορδέλα και δίνει το κουβαράκι σε άλλον που προχωρά και έτσι φτιάχνουμε τον ιστό της αράχνης!!!! Παίξαμε περνά-περνά η μέλισσα, τραγουδήσαμε το μια ωραία πεταλούδα και άλλα εντομοτραγουδάκια……

Κάναμε ομαδοποιήσεις εντόμων με κριτήρια όπως αριθμό ποδιών , φτερά αν έχουν ή όχι, ωφέλιμα ή βλαβερά, μοναχικά η έντομα ππου ζουν σε κοινωνίες κλπ

Παρατηρήσαμε έντομα με μεγεθυντικό φακό, ζωγραφίσαμε έντομα που μας έκαναν εντύπωση, μελετήσαμε την συμμετρία , είδαμε τον κύκλο ζωής της πεταλούδας, γνωρίσαμε την μάγια την μέλισσα  διαβάσαμε αρκετά εντομοπαραμύθια και φυσικά κατασκευάσαμε :

μελισσούλες

πεταλούδες

πασχαλίτσες

 

 

 

 

 

 

 

και αν δεν έφτανε το καλοκαίρι ακόμα σε εντομοπεριπέτειες θα βρισκόμασταν!!!!!!!