Καλώς σας βρήκαμε!!!!

17 Νοεμβρίου σήμερα η μέρα που  επιλέξαμε και εμείς να κάνουμε την επαναστατική μας εμφάνιση στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας με το δικό μας ιστολόγιο.

Ας συστηθούμε λοιπόν : Το νηπιαγωγείο μας βρίσκεται σε μία υπέροχη παραθαλάσσια κοινότητα 25 περίπου χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Βόλου , την Νέα Αγχίαλο.

Το νηπιαγωγείο μας αποτελείται από ένα τμήμα πρωινής υποχρεωτικής προσέλευσης και ένα τμήμα ολοήμερο με πρόωρη προσέλευση.

IMG_20171121_115323

 

Κάθε χρόνο εκπονούνται προγράμματα εμπνευσμένα από περιβαλλοντικά  θέματα , από θέματα αγωγής υγείας και πολιτισμικά θέματα. Την περσινή χρονιά εκπονήθηκε και πρόγραμμα e-twinning με θέμα:  «Μια φορά και έναν καιρό…»

IMG_20171121_123342

Αυτή  τη σχολική χρονιά εργάζονται στο 1ο τμήμα η προϊσταμένη Φωτεινή Χατζησταύρου, στο ολοήμερο τμήμα η  Καλλιόπη Αντωνιάδου

 

1ο ΤΜΗΜΑ

και στο 2ο τμήμα η Αθανασία Καρελλά

DSCN7469

Φέτος λοιπόν ανοίγουμε τα φτερά μας και κάνουμε την πρώτη μας διαδικτυακή πτήση στην οποία σε κάθε θεματικό μας σταθμό σας προσκαλούμε να μας επισκεφτείτε και να δείτε τις περιπέτειες μας όπως τις ζούμε με τους λιλιπούτειους συνταξιδιώτες μας , τα προνήπια και τα νηπιάκια μας . Υπεύθυνες για τις πτήσεις μας στο διαδίκτυο για αυτή τη χρονιά είναι η Φωτεινή Χατζησταύρου και η Αθανασία Καρελλά.

Αρκετά με τα λόγια λοιπόν , το ταξίδι ξεκινά!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία

Έφτασε και η γιορτή του Πολυτεχνείου.

Η προσέγγιση του θέματος αρχικά ήταν μέσα από τα παραμύθια: « Η Κυρά Δημοκρατία» , «Η σοφή ελιά», «Στο δάσος»που μας «διάβασε»η  Κυρά Παραμυθού

DSCN7479

Αρκετές φωτογραφίες , ηχητικά ντοκουμέντα , υλικό από το διαδίκτυο βοήθησαν τα παιδιά να προσεγγίσουν τις δύσκολες για αυτά έννοιες της δημοκρατίας, της δικτατορίας , της ελευθερίας , της καταπίεσης κλπ.

Καταγράψαμε σκέψεις και συναισθήματα που μας προκάλεσαν αυτά τα γεγονότα. Τραγουδήσαμε τραγούδια όπως και οι φοιτητές και απαντήσαμε στο ερώτημα αν σήμερα γινόταν η εξέγερση του Πολυτεχνείου και ήμασταν εμείς οι φοιτητές ενάντια σε τι θα εξεγειρόμασταν και ποια συνθήματα θα φωνάζαμε.

DSCN7465

Από την θεματική μας δεν θα μπορούσε να λείψει η Ντενεκεδούπολη. Την διαβάσαμε , την ακούσαμε και φτιάξαμε τον δικό μας Σαρδέλα και την δική μας Μηλίτσα από ανακυκλώσιμα υλικά και στην συνέχεια παίξαμε όλοι μαζί την Ντενεκεδούπολη στο δικό μας κουκλοθέατρο.

DSCN7453

 

IMG_20171116_081756

 

DSCN7490

Η Πολεμική μας Αεροπορία γιορτάζει..

Μέσα στο Φθινόπωρο γιορτάζει και η πολεμική μας αεροπορία .Πολύ κοντά μας βρίσκεται η αεροπορική βάση της 111 πτέρυγας μάχης και κάποιοι από τους γονείς των μαθητών μας εργάζονται εκεί . Το θέμα συνεπώς ήταν γνωστό και άπτεται των ενδιαφερόντων των παιδιών και έτσι ήταν χαρά μας να ασχοληθούμε με αυτό .

Μιλήσαμε λοιπόν για τον Αρχάγγελο Γαβριήλ και Μιχαήλ. Διαβάσαμε και είδαμε στο Διαδίκτυο τον μύθο του Δαίδαλου και του Ίκαρου τον δραματοποιήσαμε και ζωγραφίσαμε ότι μας κίνησε το ενδιαφέρον. Στη συνέχεια είδαμε τα πρώτα αεροπλάνα, μιλήσαμε για τους αδερφούς Ράιτ και μελετήσαμε τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένα πολιτικό και ένα πολεμικό αεροπλάνο. Τέλος με ρολά από χαρτί κουζίνας φτιάξαμε τα δικά μας αεροπλάνα και «πετάξαμε» μέσα στην τάξη με αυτά σε χώρες μαγικές.

IMG_20171108_122749

IMG_20171108_122652

31 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.

Με αφορμή το παραμύθι: «Η Τσεπούλα και ο Κουμπαράκος» μιλήσαμε για την αποταμίευση, φτιάξαμε τους κουμπαράδες μας, είδαμε αληθινά νομίσματα και χαρτονομίσματα ,παρατηρήσαμε παλιά νομίσματα και νομίσματα ευρωπαϊκών και μη χωρών και είδαμε στον παγκόσμιο χάρτη ποιες χώρες έχουν ίδιο και διαφορετικό νόμισμα, γνωρίσαμε και ζωγραφίσαμε παροιμίες με θέμα την αποταμίευση , κάναμε αντιστοιχίσεις και ομαδοποιήσεις, μιλήσαμε για το τραπεζικό σύστημα και τέλος με αφορμή το παραμύθι : «Τα χρήματα δεν είναι για να τα σπαταλάμε» προσεγγίσαμε την έννοια της ασφάλειας που μπορεί να μας παρέχει η αποταμίευση

ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Φθινοπώριασε……..

Αφού τελείωσαν τα εορταστικά μας δρώμενα και ο καιρός επιτέλους ήρθε στα συγκαλά του , ταιριάζει με την εποχή και μιλήσαμε για το Φθινόπωρο. Προσεγγίσαμε την εποχή μέσα από πίνακες ζωγραφικής, μιλήσαμε για τα κυρίαρχα χρώματα αυτή την εποχή στη φύση (καφέ, κόκκινο, κίτρινο , πορτοκαλί) και με πολλή όρεξη και κόπο κάναμε ένα ομαδικό κολάζ με θέμα : «Ένα φθινοπωρινό δέντρο στην τάξη μας.»

Κόψαμε κλαδιά και φύλλα

ΚΒΟΥΜΕ ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΛΛΑΜΕ ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τα κολλήσαμε

ΚΟΛΛΑΜΕ ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Και ιδού το αποτέλεσμα

DSCN7462

Προσεγγίσαμε το θέμα και στο άλλο  τμήμα με ατομικά φθινοπωρινά δεντρά νε την τεχνική του κολάζ .Στην συνέχεια είδαμε τα φρούτα του Φθινοπώρου, τα γευτήκαμε παίξαμε το παιχνίδι : «Μάντεψε ποιο φρούτο είμαι…»

Μετά παίξαμε την τυφλόμυγα με τα φρούτα

DSCN7449

Και έπειτα κάναμε τυπώματα με τα φρούτα.

Στη συνέχεια κάναμε ομαδοποιήσεις φρούτων με κριτήρια όπως: Το χρώμα, την γεύση, το μέγεθος κλπ. και κάναμε το μόμπιλε του Φθινοπώρου

IMG_20171108_132132

Τέλος ζωγραφίσαμε όποια και όσα φρούτα θέλαμε , ενώ ζωγραφίσαμε με τέμπερες ο καθένας ατομικά το δικό του φθινοπωρινό δέντρο.

Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Έτσι φτάσαμε και στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου μέσω της οποίας επικεντρωθήκαμε σε αντιπολεμικά μηνύματα με την βοήθεια παραμυθιών όπως : « Πόλεμος χωρίς αιτία», «Το κανόνι της ειρήνης» , «Γιατί;» τα οποία διαβάσαμε, δραματοποιήσαμε και ζωγραφίσαμε .

Έπειτα κάναμε τις κατασκευές μας οι οποίες αποτέλεσαν και το σκηνικό της γιορτούλας μας.

IMG_20171030_081324

Και μετά όλοι μαζί και τα δυο τμήματα τιμήσαμε με τον τρόπο μας την εθνική μα ς επέτειο.

28 okt

Ο καιρός αλλάζει τι μας ετοιμάζει…..

Με τούτα και με εκείνα έφτασε  και ο Οκτώβριος . ακολούθησαν δραστηριότητες με θέμα : «Το όνομα μου», «Ποιος είμαι, η οικογένεια μου, το σπίτι μου , το μέρος όπου ζω». Αναφερθήκαμε στην Παγκόσμια Ημέρα των ζώων και έπειτα το θέμα μας ήταν : «Ο καιρός αλλάζει, τι μας ετοιμάζει….»

Σε αυτήν την θεματική ενότητα μιλήσαμε για τα καιρικά φαινόμενα, ασχοληθήκαμε με τον σταγονούλη, πως μπορούμε να προφυλαχτούμε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και  που οφείλονται αυτά και αφού παρακολουθήσαμε στο Youtube  καιρικά φαινόμενα όπως χαλάζι, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους κλπ τα παιδιά ζωγράφισαν αυτό που τους έκανε μεγαλύτερη εντύπωση . Τέλος γίναμε μικροί μετεωρολόγοι και ο καθένας μας εκφώνησε με την βοήθεια του δικού του μετεωρολογικού χάρτη την δική του καιρική πρόγνωση.

DSCN7473

Τα πράσσειινα άλογα

Και στις 3/10/2017 επισκέφτηκαν το νηπιαγωγείο μας  «Τα πράσσεινα άλογα» .Έτσι τα παιδιά παρακολούθησαν μια κουκλοθεατρική παράσταση με θέμα: «Γοργόνες και Πρίγκιπες»

Τα παιδιά λοιπόν είχαν μια μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουν σε έναν παραμυθένιο κόσμο με πρίγκιπες , γοργόνες, θαλάσσια πλάσματα και να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο αυτής της μορφής τέχνης .

DSCN7432

Ο Σεπτέμβρης έφτασε ανοίγουν τα σχολεία…

Τον Σεπτέμβριο λοιπόν ασχοληθήκαμε όπως άλλωστε συμβαίνει στα περισσότερα νηπιαγωγεία με την προσαρμογή των μαθητών μας στο νηπιαγωγείο μας. Οι δραστηριότητες μας επικεντρώθηκαν σε μουσικοκινητικά παιχνίδια, σε ασκήσεις ενδυνάμωσης των σχέσεων της ομάδας, σε παιχνίδια προσανατολισμού στο χώρο κλπ.

Γνωρίσαμε το κάθε τμήμα την τάξη του, τα υλικά που χρησιμοποιούμε, δημιουργήσαμε από κοινού με τα παιδιά τις γωνιές μας και εκπαιδευτήκαμε προνηπιάκια και νηπιάκια στο θέμα της τακτοποίησης της τάξης και της φροντίδας των υλικών μας.

1ο ΤΜΗΜΑ ΓΩΝΙΕΣ

ΑΡΙΘΜΗΣΗ

IMG_20171121_115457

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

IMG_20171121_115356

ΟΙ ΡΟΥΤΙΝΕΣ ΜΑΣ

IMG_20171121_115649

2ο ΤΜΗΜΑ ΓΩΝΙΕΣ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟΣΠΙΤΟ

ΚΑΙ ΤΟ

ΛΟΥΛΟΥΔΟΑΝΑΣΤΗΜΟΜΕΤΡΟ ΜΑΣ

DSCN7463

 

ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΜΑΣ

DSCN7475

ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ

Με τις παραπάνω εικόνες θέλαμε να σας δώσουμε μερικά στοιχεία για να πάρετε μια μικρή ιδέα για τον ονειρόκοσμο κάθε τμήματος μας.

Εκτός από τις τάξεις μας υπάρχει και ο προθάλαμος υποδοχής των μαθητών μας, τουσ οποίους υποδεχόμαστε κάθε πρωί και αποχαιρετάμε κάθε μεσημέρι .

IMG_20171121_123335 IMG_20171121_123328

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλώς σας βρήκαμε!!!

17 Νοεμβρίου σήμερα η μέρα που  επιλέξαμε και εμείς να κάνουμε την επαναστατική μας εμφάνιση στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας με το δικό μας ιστολόγιο.

Ας συστηθούμε λοιπόν : Το νηπιαγωγείο μας βρίσκεται σε μία υπέροχη παραθαλάσσια κοινότητα 25 περίπου χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Βόλου ,     την Νέα Αγχίαλο.

Το νηπιαγωγείο μας αποτελείται από δύο τμήματα με υποχρεωτικό πρόγραμμα και ένα τμήμα με προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα και προαιρετική πρωινή υποδοχή μαθητών.

Κάθε χρόνο εκπονούνται προγράμματα εμπνευσμένα από περιβαλλοντικά  θέματα , από θέματα αγωγής υγείας και πολιτισμικά θέματα. Την περσινή χρονιά εκπονήθηκε και πρόγραμμα e-twinning με θέμα:  «Μια φορά και έναν καιρό…»

Φέτος λοιπόν ανοίγουμε τα φτερά μας και κάνουμε την πρώτη μας διαδικτυακή πτήση στην οποία σε κάθε θεματικό μας σταθμό σας προσκαλούμε να μας επισκεφτείτε και να δείτε τις περιπέτειες μας όπως τις ζούμε με τους λιλιπούτειους συνταξιδιώτες μας , τα προνήπια και τα νηπιάκια μας .

Αρκετά με τα λόγια λοιπόν , το ταξίδι ξεκινά!!!!!!

Πιλότοι στις φετινές μας πτήσεις :

Κυβερνήτης : Φωτεινή Χατζησταύρου

Συγκυβερνήτης: Αθανασία Καρελλά

Παρακαλούμε πολύ δέστε τις ζώνες σας και ξεκινάμε!!!!