Εργαστήρια Δεξιοτήτων: steam-ρομποτική και επαγγέλματα (α’ μέρος)

Στα πλαίσια του τέταρτου και τελευταίου για τη φετινή χρονιά, εργαστηρίου δεξιοτήτων, γνωρίσαμε τα επαγγέλματα με τη βοήθεια της steam-ρομποτικής.

Αρχικά, τα παιδιά του 1ου τμήματος έπαιξαν κινητικά παιχνίδια με τα επαγγέλματα και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα σε κάθε επάγγελμα, παιχνίδι με τα επαγγέλματα και το αρχικό γράμμα του ονόματός τους (φωνολογική επίγνωση). Έφτιαξαν κάδρο με το επάγγελμα που θέλουν να ακολουθήσουν και κατασκεύασαν με χαρτόνι αγαπημένα επαγγέλματα.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκαν δραστηριότητες, παιχνίδια κινητικά και κατασκευή, που βοήθησαν τα παιδιά να κατανοήσουν τις έννοιες δεξιά και αριστερά, ώστε να μπορούν αργότερα να προχωρήσουν στον προγραμματισμό της μελισσούλας.

Γνωρίσαμε τη μελισσούλα Bee bot, ανακαλύψαμε τον τρόπο που δέχεται εντολές ώστε να κάνει μια διαδρομή, και την προγραμματίσαμε ώστε να πηγαίνει από το επάγγελμα στο εργαλείο και στο αρχικό γράμμα του ονόματός του.

Στη συνέχεια, “πήγαμε στο μανάβη” και η μελισσούλα μας βοήθησε να ψωνίσουμε φρούτα και λαχανικά!

Τέλος, παίξαμε την αγαπημένη μας παντομίμα, περιγράφοντας επαγγέλματα!

Τα παιδιά του Ολοήμερου τμήματος γνώρισαν τα επαγγέλματα μέσα από τα έργα της Γαλλίδας καλλιτέχνιδος Isabelle kessedjian με τίτλο “όταν μεγαλώσω θα γίνω…”, έπαιξαν παιχνίδι γνωριμίας επαγγελμάτων “μάντεψε τι είμαι” και μουσικοκινητικό παιχνίδι φωνολογικής ενημερότητας επαγγελμάτων.

Άνοιγμα φωτογραφίας

Εν όψει εκλογών, επιλέξαμε τα αγαπημένα μας επαγγέλματα και ψηφίσαμε το αγαπημένο μας επάγγελμα και ζωγραφίσαμε τι θα γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, χρησιμοποιώντας σαν πρότυπο τα έργα της kessedjian.

Άνοιγμα φωτογραφίας

Ακολουθήσαμε τον κώδικα και βοηθήσαμε το ρομπότ να φτάσει στη σημαία του.

Στον Η/Υ, εξασκηθήκαμε στην λειτουργία της bee bot μέσα από την χρήση προσομοιωτή (bee bot emulator).

Άνοιγμα φωτογραφίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *