Διαγωνισμός Φιλαναγνωσίας

IMG 20230303 132022

Το σχολείο μας και φέτος, στα πλαίσια της προσπάθειας οι μαθητές μας να αγαπήσουν τα παιδικά βιβλία, συμμετέχει στον 4ο Διαγωνισμό φιλαναγνωσίας των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της Άλκης Ζέη (1923), στον φετινό επετειακό Μαραθώνιο οι μαθητές καλούνται να γνωρίσουν τα βιβλία μιας από τις σπουδαιότερες συγγραφείς της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Αυτός είναι ο τρόπος να διαφυλάξουμε ζωντανό το τεράστιο αυτό έργο που άφησε ως παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές αναγνωστών.

Στόχοι του προγράμματος

  • Να καλλιεργήσουν τα παιδιά μια φιλική σχέση με τη λογοτεχνία και την ανάγνωση βιβλίων και να γνωρίσουν το έργο της Άλκης Ζέη, που ξεχωρίζει για την εξαιρετική λογοτεχνικότητα, την καλοδουλεμένη πλοκή και το διάσπαρτο χιούμορ.
  • Να μπουν στη θέση των ηρώων, να αφουγκραστούν τα συναισθήματά τους, να ακούσουν τις εμπειρίες τους και να εκφράσουν τα δικά τους συναισθήματα και βιώματα.
  • Να δημιουργούν προσωπικές σχέσεις, να αλληλεπιδρούν θετικά μεταξύ τους και να συνεργάζονται.
  • Να ασκηθούν σε βιωματικές διαδραστικές προφορικές αναδιηγήσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών, φανταστικών και πραγματικών.

Τέλος, θα λάβουμε μέρος σε κλήρωση, όπου μπορεί κάποιος από τους μαθητές μας να κερδίσει πλούσια δώρα ή το σχολείο μας να κερδίσει μια σειρά βιβλίων, για να εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *