Εργαστήρια Δεξιοτήτων για το σχολικό έτος 2021-2022

Στον πρώτο κύκλο των εργαστηρίων δεξιοτήτων που αφορούσε την θεματική ενότητα “Ενδιαφέρομαι και ενεργώ- Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη” ασχοληθήκαμε με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δημιουργήσαμε ένα βίντεο το οποίο περιλαμβάνει δράσεις από το πρόγραμμά μας: “Όλου του κόσμου τα παιδιά έχουν δικαιώματα”.  Πατήστε εδώ για να το παρακολουθήσετε.

Ο επόμενος κύκλος των εργαστηρίων δεξιοτήτων που υλοποιήσαμε ήταν από την θεματική ενότητα “Ζω καλύτερα- Ευ Ζην”. Συγκεκριμένα ασχοληθήκαμε με  την διατροφή και ο τίτλος του προγράμματός μας ήταν: «Υγεία και Διατροφή ταξιδεύουνε μαζί». Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μερικές από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια της  παραπάνω θεματικής ενότητας. Πατήστε εδώ για να το παρακολουθήσετε.

Η υλοποίηση του τρίτου κύκλου εργαστηρίων δεξιοτήτων ανήκει στη θεματική ενότητα ‘‘Φροντίζω το περιβάλλον/ Οικολογία- Παγκόσμια και Τοπική κληρονομιά’’ και έχει τίτλο « Σώσε τη Γη, ανακύκλωσε και εσύ!». Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να αντιληφθούν τα παιδιά ότι τα απορρίμματα προκύπτουν ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και  να υιοθετήσουν στάσεις για την ορθολογική συλλογή και αποκομιδή τους, καλλιεργώντας έτσι την οικολογική τους συνείδηση ως μελλοντικά ενεργοί πολίτες. Στη συνέχεια  οι δραστηριότητες που υλοποιήσαμε παρουσιάζονται στο ακόλουθο ψηφιακό βιβλίο πατώντας πάνω του.

2022

 

Τα εργαστήρια δεξιοτήτων  για την σχολική χρονιά 2021-2022 ολοκληρώθηκαν με  την υλοποίηση  και της  θεματικής ενότητας ‘‘Δημιουργώ και Καινοτομώ ’’  του τελευταίου  κύκλου  εργαστηρίων με τίτλο  « Μαθαίνω και μιλώ παντού για το ταξίδι του νερού». Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα έχει σκοπό να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με θέματα που αφορούν την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία. Στόχοι του προγράμματος είναι τα  παιδιά μέσα από τον προβληματισμό να κατανοήσουν τα χαρακτηριστικά της μάθησης , να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν ένα πρόγραμμα, να εξασκηθούν στον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης, να αναπτύξουν δεξιότητες προσανατολισμού και μέτρησης αποστάσεων και να αναζητήσουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα, όπως ο κύκλος του νερού. Πατώντας και πάνω στην παρακάτω  εικόνα μπορείτε να δείτε το ψηφιακό μας βιβλίο με τις δραστηριότητες που υλοποιήσαμε.

2022