ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ..

Νοέ 20135

Με τα παιδιά ασχοληθήκαμε με το θέμα των συναισθημάτων μεταξύ των μελών μιας  οικογένειας.Θυμηθήκαμε τα σημειώματα που έστειλαν οι γονείς και στα οποία έγραφαν πόσο περήφανοι αισθάνονται για τα παιδιά τους.

Χρησιμοποιήσαμε το παραμύθι της Γιολάντας Τσορώνη -Γεωργιάδη «Η εξαφάνιση της Ντόρας » για να μιλήσουμε για τις σχέσεις ανάμεσα στα αδέρφια.Το παραμύθι έδωσε στα παιδιά ,το ερέθισμα να εκφράσουν περιστατικά τα οποία αφορούσαν τις σχέσεις τους με τα μεγαλύτερα ή μικρότερα αδέρφια τους.

 

Διαβάζαμε το παραμύθι ενώ ταυτόχρονα το προβάλαμε.Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν που έβλεπαν τις εικόνες (αποφύγαμε το :»πότε θα μας δείξεις τις εικόνες, κυρία;») .Πριν ξεκινήσει η ανάγνωση και αφού διαβάσαμε τον τίτλο ,ζητήθηκε από τα παιδιά να κάνουν υποθέσεις για την ιστορία και τους ήρωες.Πώς γίνεται να εξαφανιστεί κάποιος;Επηρεασμένα από την εξαφάνιση των δεινσαύρων , τα παιδιά είπαν ότι εξαφανίζεται κάποιος όταν πεθαίνει , όταν ένα τεράστιο αστέρι πέφτει από τον ουρανό κλπ.

Όταν ολοκληρώθηκε η ανάγνωση συζητήσαμε για τη σχέση μεταξύ των ηρώων της ιστορίας.Μιλήσαμε για τα συναισθήματα που ένιωθαν οι ήρωες και για ποιους λόγους συμπεριφέρονταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Απομονώσαμε  εικόνες από το παραμύθι και δίπλα τα παιδιά ζωγράφισαν το συναίσθημα που ένιωθε ο ήρωας παρατηρώντας την έκφραση του προσώπου του.

Τα παιδιά σε έντυπο ζωγράφισαν ποιον από τους δυο ήρωες συμπάθησαν περισσότερο και δικαιολόγησαν την επιλογή τους.

 

Τα παιδιά ζωγράφισαν ακόμα το πως νόμιζαν ότι ένιωθε ο Ρεξ για την αδερφή του:

 Ύστερα ο καθένας σκέφτηκε πόσα πράγματα κάνει με τα αδέλφια του ή με τα ξαδέρφια του στην περίπτωση που ήταν μοναχοπαίδι.

 Τα παιδιά θυμήθηκαν  και τις στιγμές που ενοχλήθηκαν  από τη συμπεριφορά των αδερφών τους και πως τις αντιμετώπισαν:

 

Αφήστε μια απάντηση

ΑΡΧΕΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Νοέμβριος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ   Δεκ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων